‘Silah TIR’larına izin var; insani yardıma geçit yok’

‘Silah TIR’larına izin var; insani yardıma geçit yok’
Mardin'de toplanan 15 kamyonluk yardım malzemelerinin Rojava'ya geçişine izin verilmedi.

BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz,  TIR'larla silah geçilmesine izin verildiğini hatırlatarak, kendilerinin yapmış olduğu insani yardımın geçirilmemesinin bir hukuksuzluk, adaletsizlik olduğunu söyledi. Kaymaz,  sorununun Pazartesi gününe kadar çözülmemesi halinde sınıra yürüyeceklerini söyledi. 

MARDİN - Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla Mardin'in ilçelerinde yürütülen kampanya çerçevesinde toplanan ve temel yaşam malzemelerinin bulunduğu 15 kamyonun Şenyurt Sınır Kapısı'ndan geçişine izin verilmedi. Bunun üzerine kamyonlar, dün gece Kızıltepe Belediye bahçesine geri getirildi. Bugün konuya ilişkin Kızıltepe Belediye bahçesinde yardım kamyonlarının önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, BDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Fettah Tekin, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve BDP ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Burada açıklama yapan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, Mardin Valisi ile yaptıkları yasal prosedürlerin tamamlanmasına rağmen yardımların gitmesine yine de izin verilmediğine dikkat çekerek, "Bizler gerekli olan tüm yasal prosedürleri yerine getirdik. Yani hiçbir şekilde kendi başımıza buyruk bir şekilde gitmedik. Valinin kendi vermiş olduğu izinler çerçevesinde gittik. Ama ne yazık ki buna rağmen yardımlar orada bekleyen Rojava halkına verilmek istenmedi. Orada askeri güçler bizlere sorun çıkardı. Bizler her ne kadar ılımlı bir yaklaşım sergileyip yardımların gitmesi için uğraşmış olsak da her seferinde bahane oluşturdular. Bizlere gümrük memurlarından bahsettiler ve onun için engellediler" dedi. 

'Devlet Rojava yardımlarını engellemek istiyor'

Devletin Rojava'ya yapmış oldukları yardımların önünü kesmeye çalıştığını belirten Kaymaz, her ay yapılan bir yardım olmasına rağmen devletin bu konuda politikasını değiştirdiğini söyledi. Kaymaz, bunu hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Pazartesi gününe kadar bu sorunun giderilmesi konusunda taleplerinin olacağını söyledi. Pazartesi gününe kadar sorunun çözülmediği takdirde kitlesel bir şekilde sınıra yürüyeceklerini kaydeden Kaymaz, "Umarız devlet bu konuda daha duyarlı olur ve gerekli adımları atar. Şayet bu adımlar atılmadığı takdirde gerekirse bizler Pazartesi günü Kızıltepe'ye gelecek olan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılımı ile sınıra yürüyeceğiz. İşte o zamanda halkımız gücünü devreye koyacak, bu yardımı er ya da geç Rojava'ya yetiştireceğiz" dedi.

TIR'larla silah geçilmesine izin verildiğini belirten Kaymaz, kendilerinin yapmış olduğu insani yardımın geçirilmemesinin bir hukuksuzluk, adaletsizlik olduğunu söyledi. Kaymaz, o silahların da Rojava'daki çetelere verildiğini ve çetelerin de Kürt halkı ile savaştığını ifade etti. 

Kaymaz, sorunun çözülmemesi halinde Pazartesi yapacakları yürüyüş konusunda halkı duyarlı olmaya çağırdı. 

sinir-kamyon-1.jpg

sinir-kamyon-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.