Silvan’da imar izni yok, kat irtifakı da yok!

Silvan’da imar izni yok, kat irtifakı da yok!
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 yıldır imar izni verilmiyor. İlçe halkı durumu Kayyum yönetimlerinin keyfi uygulaması olarak değerlendiriyor. Revizenin yanı sıra tamamlanan konutlar için kat irtifakının verilmemesi de ayrıca tepkilere neden oluyor.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - 3 yıldır imar revizesi bekleniyor

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ‘Revize’ var gerekçesiyle imar izni verilmemesine tepkiler giderek büyüyor. 3 yıldan beri imar izni verilmediği için konut inşaatı yapamayan müteahhitler, ekonomik olarak sıkıntıya düştüklerini, revize meselesinin bir an önce halledilerek sorunun çözülmesini istiyor. Kayyum yönetimlerinin imar iznini ‘revize var’ gerekçesiyle sürekli ertelediğini belirten müteahhit çevresi, ilçenin gelişiminin önüne geçildiğini, belediye yönetiminin bu konuda kısa sürede olumlu karar vermesi gerektiğini aktardılar.

Her kayyuma göre yeni revize

Her kayyum yönetimi değişikliğinde imar ile ilgili ‘Revize’ çalışmalarının da değişime uğradığını ifade eden Silvanlı yurttaşlar, gelinen noktada ilçenin zarar gördüğünü, imar yapılanmasında yol alınamadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, “Her kayyum kendi kafasına göre imar revizyonu yapıyor. Yeni gelen bir öncekini iptal edip, kendine göre bir çalışma yapıyor. Böyle olunca da imar bir türlü revize olmuyor. Oysa devamlılığın esas olması gerekiyor. Her yapılanın üstüne eklenerek yol alınsaydı, şimdiye kadar sorun da kalmazdı” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum