Silvan'da vakaların yüzde 80'inde mutant virüsü tespit edildi

Silvan'da vakaların yüzde 80'inde mutant virüsü tespit edildi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan vakaların yüzde 80'ninde mutant virüsü tespit edildi.

TİGRİS HABER - Silvan'da 75 kişide yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunlardan 50 ve üzeri kişide İngiltere Varyantı (Mutant Virüsü) tespit edildi.

Silvan İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Utangaç, "Silvan İlçemizde artan vaka sayılarının yanı sıra mutasyonlu virüs kaynaklı vakalara geçen haftadan beri rastlanmaya başladık. Ancak bu hafta Mutasyonlu virüs vaka sayılarında artış gözlemlenmektedir.  Korona virüs (Kovid-19) vaka sayılarında en alt seviyeleri görmüştük. Diyarbakır ilimiz Mavi bölge kategorisinde gösterilmesiyle beraber vatandaşlardan bir rahatlama ve rehavete kapılmayla birlikte son günlerde vaka sayılarımızda artış gözlemlenmektedir.  vatandaşlarımızın sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerini elden bırakmamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

“Hafta sonu yasaklarına dönebiliriz”

Son birkaç günde artış eğiliminde olan varyant mutasyonlar ile ilgili gazetemize konuşan Dr.Mahmut Utanğaç, “Normalleşmeye devam edebilmemiz için eskisinden daha dikkatli ve kurallara uymalıyız, yoksa ilerleyen süreçte riskli gruba girebileceğimiz ve de sonuç olarak yine hafta sonu yasaklarına dönebiliriz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.