Silvanlıları binlerce kişi karşıladı

Silvanlıları binlerce kişi karşıladı
Diyarbakır'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla kurulan "Halk kürsüsü"ne binlerce kişi akın etti.

Diyarbakır - İki gün önce Silvan'dan yola çıkan ve tüm engellemelere rağmen dağ yollarında yürüyerek Batıkent'e ulaşanlar ise alkış ve sloganlarla karşılandı.


PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla "Halk kürsüsü"nün kurulduğu Batıkent Meydanı'na binlerce yurttaş akın etmeye başladı. Program kapsamında uluslararası komployu kınamak için bugün yapılacak final yürüyüşü nedeniyle alanda bir araya gelen yurttaşların tamamının siyah elbiseler giydiği görülürken, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ve "15 Şubat komplosunu" kınayan yazılı pankartlar ile PKK -KCK pankartları açıldı. Soğuk hava nedeniyle alanın birçok yerinde ateşler yakarak kendilerini ısıtmaya çalışan yurttaşlar, Öcalan ve PKK lehine sık sık sloganlar attı.

Öcalan ve Rojava mesajı dakikalarca alkışlandı 

Alanda, İmralı'da PKK Lideri Öcalan ile yapılan son görüşmeye ait görüşme notu ile Rojava'dan gönderilen selamlama metni kitle tarafından uzun süre alkışlandı. Her geçen dakikada alandaki kitle sayısı artarken, saat 12.00'da Batıkent Meydanı'ndan Bağlar Dörtyol kavşağına yapılması planlanan yürüyüş öncesi polisin olağan üstü önlem aldığı görüldü. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.