Şırnak Barosu’ndan dava: KPSS iptal edilsin

Şırnak Barosu’ndan dava: KPSS iptal edilsin
Şırnak Barosu, soruların sızdırıldığı iddiası üzerine 2022 KPSS’nin iptali istemiyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Eğitim-Sen, görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Akgün hakkında suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - Şırnak Barosu, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptali istemiyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 2022 KPSS sınavında soruların önceden sızdırıldığı iddiası üzerine açılan davanın dilekçesinde, sorularının bir yayınevinin kaynağından aynı şıklarla birlikte alınmış olduğunun tespit edildiği belirtilerek, "Soruların bir şekilde sızdırıldığı iddiasını somut olarak temellendirmektedir. Soruların sızdırılma ihtimali yıllarca emek verip ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bitirdikten sonra devlet kadrolarına atanma umudu oluşan adaylarda derin bir adaletsizlik ve umutsuzluk yaratmıştır" denildi.

Yaşanan durumun telafisi imkansız mağduriyetler yaratabilecek büyüklükte olduğu belirtilen başvuruda, şöyle denildi: "Sınav sorularının sızdırılmamış ihtimali olsa tüm adayların tek bir yayınevinden çalışması mümkün olmayacağı için bir yayınevinden alınan soruların sınavda sorulmasının sınava giren adaylar arasında haksız rekabete yol açacağı açıktır. Bir devlet kurumu olan ÖSYM Başkanlığı'na olan güvenin kırılması halinde her yıl yapılan onlarca sınavın da şaibe altına gireceği açıktır. İşbu nedenlerle gerek adayların mağduriyetine yol açmaması gerekse de ÖSYM Başkanlığı'na olan güvenin zedelenmemesi için yürütmenin durdurulması ile birlikte işlemin iptali gerekmektedir." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.