Şırnak'ta yağmur ve kar yağışı, hayatı felç etti

Şırnak'ta yağmur ve kar yağışı, hayatı felç etti
Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Üç ilçede okullar tatil edilirken, hamile ve engelli kamu görevlilerine idari izin verildi. Şırnak Valisi gece yarısı, Cizre İlçesine giderek incelemelerde bulundu.

TİGRİS HABER - Kentte aniden başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, duraklar ve iş yerlerinin tenteleri altında yağmurun dinmesini bekledi.

sirnak-saganak-yagmur-1.jpg

Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarda önlem alarak sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Cizre ilçesinin Nur ve Cudi mahallelerinde yoğun yağış sonrası meydana gelen selden bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları etkilendi.

sirnak-saganak-yagmur-3.jpg

Ev ve iş yerlerinde biriken su, belediye ve AFAD ekiplerinin müdahalesiyle tahliye ediliyor.

Şırnak Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Vali Cevdet Atay ve Cizre Kaymakamı Nazlı Demir'in ilçede selden etkilenen Nur Mahallesi Sahil Sokak'ta yaşayan vatandaşları ziyaret ettiği, yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Vali Atay'ın, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiği, yaraların sarılması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdiği kaydedildi.

sirnak-saganak-yagmur-2.jpg

3 İlçede okullar tatil edildi

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ve Cizre ilçesinde de sağanak nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

sirnak-valisi-cizrede.jpg

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından incelemelerde bulundu. Vali Cevdet Atay ile Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, ilçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle suyla dolan Nur ve Cudi mahallelerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Atay, temizlik çalışmalarının bir an önce yapılması için talimat verdi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.