SİSKİ’den kaçak su denetimi

SİSKİ’den kaçak su denetimi
Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ), içme suyu hatlarında yaşanan kayıp-kaçak kullanımının önüne geçmek amacıyla akaryakıt istasyonlarında denetime başladı.

SİİRT- SİSKİ’den sorumlu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Yasan ve SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman beraberinde zabıta ekipleriyle Tillo Caddesi’nde buluna akarayakıt istasyonlarını denetledi. Ekipler, denetimler sırasında tespit ettiği çok sayıda kaçak hattı kesti. Ekipler, kaçak hat kullananlar hakkında tutanak tutup, abonelik yapılması için 10 günlük süre verdi. 
SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman yaptığı açıklamada, "Siirt içme suyunda genel olarak kayıp kaçak oranımız yüksek, bu oranı azaltmak amacıyla çalışma başlattık. Denetimler kapsamında ilk olarak kentte bulunan akaryakıt istasyonlarını, inşaat şantiyeleri, iş yerleri, evler, bağ ve bahçelerde bulunan içme suyu şebekelerinde başladık. Tespit edilen kaçak hatlar kesilerek, abonelik yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Bu gün yaptığımız denetimler kapsamında çok sayıda kaçak hat tespit ettik. Siirt yaşanılan su sorunun en büyük sebebi kayıp kaçak su kullanımından kaynaklanıyor. Bu anlamda denetimlerimiz kent genelinde devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.