Sivas Milletvekili de Havalimanını sordu

Sivas Milletvekili de Havalimanını sordu
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da Diyarbakır havalimanındaki ısıtma sistemindeki sorunu ulaştırma ve Alt Yapım Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.

TİGRİS HABER - CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Diyarbakır havalimanı ile ilgili soru önergesinde şu görüşlere yer verdi;

“2016’da bölgenin en büyük havalimanı olarak hizmete açılan Diyarbakır Havalimanı, soğuk havaların etkisini artırdığı kış aylarında ciddi bir ısıtma sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Günde ortalama 6 bin yolcuya hizmet veren ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı bu havalimanındaki ısıtma sistemleri 18 Eylül 2023 tarihindenbu yana çalışmamaktadır.

Isıtma sisteminde yapılmayan çalışmalar nedeniyle, yolcu ve çalışanlar büyük sorun yaşamaktadır. Aylardır havalimanında ısıtma sistemleri çalışmaması nedeniyle birçok birimde personeller hasta olarak görev yapmakta, yolcular saatler boyunca havalimanında üşüyerek beklemek zorunda kalmaktadır.”

Karasu, bakana şu soruları yöneltti;

  1. Havalimanındaki iklimlendirme borularının konsülden kopup yere düşmesiyle birlikte ısınma sisteminin bozulduğu iddiası doğru mudur? Sorunun çözümü için yetkili kimdir? Önergenin verildiği tarihe kadar bu sorun neden çözülememiştir?
  1. Diyarbakır Havalimanı’nın ısıtma-soğutma sisteminin bakım ve onarımı, önergede belirtilen 18 Eylül 2023 tarihinden önce en son ne zaman yapılmıştır?
  1. Önergeye konu ısınma sorunun çözümü için bir ihale yapılmış mıdır? Yapılan ihalenin iptal edildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?
  1. Sorunun çözümü konusunda ihmali olan kişi ya da kişiler var mıdır? Var ise bu kişiler hakkında yapılan idari bir işlem söz konusu mudur?
  1. Sorun tam olarak ne zaman çözüme kavuşacak, çalışanların ve yolcuların mağduriyetleri giderilecektir?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.