Siverek’te okul yolunda ilginç uygulama: Kitaplar toplandı

Siverek’te okul yolunda ilginç uygulama: Kitaplar toplandı
Şanlıurfa Valiliği tarafından eğitimde kaliteyi artırma projesi çerçevesinde, okulların yol güzergâhlarında ağaçlara asılan kitaplar, öğrenci ve vatandaşlar tarafından toplandı.

TİGRİS HABER - Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların açıldığı ilk günde öğrencilere sürpriz yapmak ve öğrencileri kitap okumaya özendirtmek amacıyla, ağaçlar çiçek açtı etkinliği düzenledi. İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde ki yürüyüş yolu ve parklarında bulunan ağaçlara Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplar asıldı.

Okula giden öğrenciler ve yoldan geçen vatandaşların ilgisini çeken etkinlikte, ağaçlara asılan kitaplar vatandaşlar tarafından kısa sürede toplandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Mehmet Fahri Düşünekli,” Valimiz Salih Ayhan ve ilçe kaymakamımız Aziz Gölbaşı’nın destekleriyle yürütmüş olduğumuz eğitimde kaliteyi artırıma projesi çerçevesinden biri olan, Siverek Severek Okuyor Projesi çerçevesinde geçen yıldan bu yana öğrencilerimize 50 bine yakın kitap dağıttık. Bugün de okullarımızın açılmasının ilk günü olması sebebiyle ağaçlarımızda aynı gün kitap açsın istedik. Okul yollarımızda bulunan ağaçlar kitap açtılar, dallarında kitaplarımız var, öğrenci ve vatandaşlarımız ağaçlardan kitaplar topladılar. Aslında okulların açıldığı ilk günde, öğrencilerimize bir hediye niteliğinde de oldu bu kitaplar. Daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz, daha çok öğrencimiz, daha çok kitap okusun. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.