Siyasi tutukluya ‘Görüntülü görüşme’ yok!

Siyasi tutukluya ‘Görüntülü görüşme’ yok!
Diyarbakır’daki 5 bini aşkın adli tutuklu ve hükümlünün yararlandığı görüntülü görüşme olanağından siyasiler yararlanamıyor. Siyasi tutuklular, İdare Gözlem Kurulu’nun “iyi hal” kararı ile uygulamadan faydalanabiliyor.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER -  Adalet Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye göre, Türkiye’deki cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlüler yakınları ile telefon üzerinden görüntülü görüşme yapabilecek. Diğer illerde daha önce başlayan uygulama Ocak ayı itibariyle Diyarbakır’da da başladı. Diyarbakır’daki cezaevlerinde kalan 5 bini aşkın adli tutuklu ve hükümlü, haftada bir saat yakınları ile telefon üzerinden görüntülü görüşme olanağına kavuştu.

Siyasiler yararlanamıyor

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’daki adli tutuklular, görüntülü görüşme hakkından yararlanabilirken, siyasi tutuklular, cezaevi idaresinin olanak tanımaması nedeniyle bu hakkı kullanamıyor. Bakanlığın yaptığı düzenlemeye göre, siyasi tutuklular, bu haktan ancak, kurumdaki tutum, davranış ve eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine katılma gibi durumları göz önünde bulundurularak, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından yapılacak, değerlendirmeye göre yararlandırılacak.

150 lira karşılığı görüşme yapılıyor

Görüntülü görüşme hakkının kullanılabilmesi için, Vakıfbank’a 150 lira yatırılması gerekiyor. Haftalık bir saat olarak belirlenen süreyi isteyen tutuklu ve hükümlü bir haftaya yayarak, isteyen günlere bölerek kullanabiliyor.

3 kişi ile sınırlı

Tutuklu ve hükümlünün görüntülü görüşme hakkı sadece üç kişi ile sınırlı tutuldu. Cezaevindeki yakını ile görüşmek isteyen kişiler, telefon numaralarını cezaevi idaresine bildirerek, belirlenen gün ve saatlerde yakınları ile görüşebiliyor. Görüntülü görüşme olanağı için cezaevi idaresinin kullanılacak telefona kamera taktırması gerekiyor.

Görüntülü görüşme nasıl yapılır?

Cezaevi ile görüntülü konuşma için uygulama telefonlara yüklenebilecek. Yakınları ile görüntülü görüşmek isteyen kişiler, Google play store ya da appstore’ dan e-Görüş uygulamasını indirdikten sonra, cezaevindeki yakınlarının kendilerini aramasını bekleyecek.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.