Sizi dinledik ama suç bulamadık!

Sizi dinledik ama suç bulamadık!
Diyarbakır'da mahkeme kararıyla dinlendiklerine evlerine gönderilen tebligatla öğrenen Mustafa Altın ve Medine Atlı, kendilerine gönderilen tebligatta, “Sizi dinledik ama suç bulamadık” denildiği belirterek, dinlemelere tepki gösterdi.

DİYARBAKIR - Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde okuduğu sırada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine TMK 10'uncu madde ile görevli Diyarbakır Nöbetçi Hâkimliği'nden alınan kararla "Örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğine dair şüphe üzerine" telefonu dinlendiğine dair kendisine tebligat gönderilen Mustafa Altın’a (24) gönderilen tebligatta takip edilen telefon numarası üzerinden yapılan dinleme sonucu, kamu davası açmaya yeterli derecede delil elde edilmediğinden, hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtildi.

“Suç duyurusunda bulunacağım”

Başsavcılık tarafından kendisine gönderilen tebligatta telefonunun 2012 yılında Mart ve Haziran ayları arasında 3 ay dinleme takibine alındığını ve üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçtiğini belirten Altın, "Bu kafa karıştırıcı bir durum. Üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen dinlendiğime dair bana tebligat gönderiliyor. Kürt olduğumuz, öğrenci olduğumuz ve muhalif öğrenciler olmamızdan ve demokratik haklarımız konusunda taviz vermediğimizden dolayı bizi tutuklamak için bizi 'PKK üyesi olmak' iddiasıyla dinlemeye aldılar. Ancak buna ilişkin herhangi bir delil ve kanıta ulaşamadıklarından, tutuklayamadılar. Hukuksuz dinlemeler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Telefonları dinlendiğine dair kendisine tebligat gönderilen Medine Atlı ise, "Örgütün kırsal kadrosuna yardım etmek ve milislik faaliyetleri yürüttüğü" iddiasıyla yapılan dinlemenin tarafına ulaştırılmasına ilişin şaşkınlığını dile getirerek, "Telefonumun dinlenilmesine çok şaşırdım. Neden böyle bir dinlemeye ihtiyaç duyduklarını bilmiyorum. Konuyu avukatıma paylaşarak hukuki olmadığına inandığım dinlemeye ilişkin yasal süreç başlatacağız" diye konuştu.

Kendisine gönderilen tebligatta yer verilen 3 numaradan biri hakkındaki dikkat çeken duruma değinen Atlı, dinlemenin yapıldığı tarihte, dinlemeye takıldığı iddia edilen bir numarayı dinlemenin yapıldığı tarihten 6 ay sonra alarak kullanmaya başladığını ifade etti. Ortaya çıkan sonuca göre savcılık tarafından belirtilen tarihler dışında hukuksuz bir şekilde dinlemenin aylarca devam etmesi dikkat çekti. Atlı, kendisine gönderilen tebligatta, “Sizi dinledik, ama suç bulamadık” denildiğine dikkat çekerek, söz konusu duruma tepki gösterdi. 

sizi-dinledik-ama-suc-bulumadik----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.