Sancar: HDP’yi kapatabilirsiniz, halkı ne yapacaksınız?

Sancar: HDP’yi kapatabilirsiniz, halkı ne yapacaksınız?
HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır Newroz alanında kalabalık topluluğa seslendi, “Hadi diyelim HDP’yi kapattınız, bu halkı ne yapacaksınız, bu halkı nereye kapatacaksınız” dedi.

TİGRİS HABER - Newroz ateşinin yakılmasından sonra çekilen halaylar eşliğinde halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ağırlıklı olarak iktidara yüklendi, düşürülen Milletvekilliklerini hatırlattı, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mecliste gözaltına alınması konusuna değindi.

Bize diz çöktüremezsiniz

Sancar şöyle konuştu;

“Newroz ateşleri yandıkça bize diz çöktüremezler. Milletvekillerimizin vekilliklerini düşürerek halkın, sizin iradenizi gasp ettiler. Şimdide Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliğini düşürdüler, yetinmediler, bu sabah abdest alırken gözaltına aldılar. İşte bu kadar saygısızlar, ibadete saygısızlar, halkın iradesine saygısızlar. Ama burada newroz meydanlarını dolduran milyonlar diyor ki; biz size boyun eğmeyeceğiz. Kötülüğe pirim vermeyeceğiz. Direneceğiz.”

İktidarın siyaseten HDP ile baş edemediğini de sözlerine ekleyen Mithat Sancar, “Yenemeyince savcıları harekete geçirerek HDP’yi kapatmak istiyorlar. Siyaseten yenemedikleri HDP’ yi savcılarını harekete geçirerek kapatmak istiyorlar. Sarayın talimatı ile Yargıtay cumhuriyet başsavcısı dava açıyor. Bu dava Hukuk tarihine büyük ayıp olarak geçecek.” dedi.

Bütün mesele bizim demokrasi isteğimizdir.

‘Hadi diyelim HDP’yi kapattınız, ya bu halkı ne yapacaksınız’ diye sorarak konuşmasını sürdüren Sancar, şöyle dedi; “Peki halkı nereye kapatacaksınız. Hangi güç yeter bu halkı bir yere kapatmaya. Güçleri yetmeyecek. Biz halkımızın demokrasi özgürlük, barış umudunu barış yoluyla gerçekleştirmek için hep birlikte yeni yollar açacağız. HDP halktır, halk. Neyi kapatıyorsunuz. HDP umudun adresidir. HDP bu ülkede özgürlük, barış içinde yaşamanın güvencesidir. Demokrasiyi barışı getirecek en büyük güçtür. Engelleyemeyeceksiniz. İşte buradayız. Bu size dert olsun. Kaybedeceksiniz. “

Halklara çağrı: Omuz omuza yürüyelim

Sancar konuşmasını şöyle tamamladı; “Bütün halklara sesleniyorum; bunların hedefleri HDP, ama amaçları özgürlük inancını bitirmektir, barış içinde yaşam özlemini bitirmektir amaçları. Biz, demokratik siyasi yollardan halkımızın iradesini demokrasi talebi için, barış özlemi için yürüyüşümüze devam edeceğiz.  Türkiye’nin bütün demokrasi güçlerine sesleniyorum;  gelin birlikte mücadele edelim, omuz omuza yürüyelim. Barış umudunu bu ülkenin halkına birlikte vaat edelim. İktidar bizden korkuyor, korkmakta haklılar. En büyük yenilgiyi, biz tattırdık. Sandıklarda 7 Haziran da 24 Martta sandıkta yedikleri şamarı unutmasınlar.” (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.