VİDEO-Soğuklar başladı, vatandaşı fatura endişesi sardı

VİDEO-Soğuklar başladı, vatandaşı fatura endişesi sardı
Doğal gaz ve elektrik faturalarındaki yüksek rakamlar, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşları derin endişeye sevk ediyor.

Haber: Mahsum Kara/ Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER- Doğal gaz ve elektrik faturalarındaki yüksek rakamlar, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşları derin endişeye sevk ediyor. Soğuk aylarda gelecek olan faturaları nasıl ödeyeceklerini şimdiden kara kara düşünen Diyarbakırlılar, “Bu kış çok daha zor geçecek” dedi.

Hayat pahalılığı, enflasyon, yüksek zamlar, derken yaklaşan kış, vatandaşları ‘ faturaları nasıl ödeyeceğim’ endişesine sevk ediyor. Doğal gaz ve elektrik zamları nedeniyle kombilerini olabildiğince geç açmaya çalışan Diyarbakırlılar, şimdilik idare etmeye çalışıyor, ancak, sıcak havalar da yerini soğuk havalara terk etmeye başladı.

Kış başlamadan gelen yüksek faturalardan şikâyet eden vatandaşlar, yaz aylalarında idare ettiklerini, ancak, bundan sonra kış koşullarında çok zorlanacaklarına işaret ettiler. Kışı endişeyle karşılamaya hazırlanan Diyarbakırlılar, düşüncelerini Tigris haber’e anlattı.

Vatandaşlar ne dedi?

Faturalara isyan ediyoruz

Kapıcılık yaparak geçimini sağlayan Rıdvan Kara, “Çalıştığım apartmanda insanlar yüksek gelen faturalardan dolayı doğal gazı geç açmamı istiyorlar. Gerçekten artık isyan edecek noktaya gelmişiz. Geçen sene bu zamanlarda 700 ile 800 TL arasında gelen doğal gaz faturaları şu an itibari ile bin 500 TL’yi buluyor. İnsanlar bu faturaları nasıl ödeyecek” dedi.

Bu kış ısınmak zor olacak

Elektrik ve doğal gazı kendi bütçesine göre kullanmaya çalıştığını ifade eden Şiyar Yılmaz, “Şu an doğal gazı sadece sıcak su için kullanmamıza rağmen yüksek geliyor. Kış aylarında kombileri açtığımızda bu faturanın 4 katı gelecek. Faturaların şu an yüksek gelmesi bize gösteriyor ki kış bizim için çok zor geçecek. Ben gücüm yettiğince doğal gazı açarım, ama durumu iyi olmayan insanlar nasıl ısınacak? Gerçekten geçim derdi çekenler için kış ayları çok zor olacak. Kent insanı bu yaşanılanları hak etmiyor” dedi.

Bu yıl doğal gazı kullanamayacağız

Havalar soğumasına rağmen yüksek gelen faturalardan dolayı elektrik ve doğalgazı idareli kullanmak zorunda olduklarını ifade eden Tayfur Birtane ise, “Sıcaklıklar düştü, eşim çocuklardan dolayı kombiyi açmak istiyor, ama ben yüksek faturalardan dolayı şu an açmıyorum. Gerçekten artık geceleri çok soğuk oluyor. Benim aldığım asgari ücret, faturalarımı karşılamıyor. Elektrik faturam şu an 500 TL, doğal gaz faturası ise 400 TL. Kış aylarındaki faturayı düşünemiyorum. Gerçekten perişan durumdayız. Doğal gazın sadece ismi var bize faydası yok. Bu sene doğal gazı kullanamayacağız” dedi.

Hepimiz çok zorlanacağız

Yıl içinde gelen faturaların yüksek olmasında dolayı şikâyetçi olduğunu söyleyen Suat Büyüktaş, “Bu kış bizim için çok zor geçecek. Herkes istiyor güzel geçsin, gelen zamlardan dolayı hepimiz çok zorlanacağız. Ben bütün faturalarımı kredi kartımla ödemek zorundayım” dedi.

Gelen faturalar abartılı değil

Gelen faturaların kendisi için çok abartılı olmadığını söyleyen Taha Akdeniz ise, “Maddi durumumdan kaynaklı ben faturalarımı şu an ödeyebiliyorum. Ama kışın ne olur nasıl olur bilemiyorum. Memur olduğumdan kaynaklı sabit bir gelirim var, o yüzden şimdilik herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.