SOMON DNA UYGULAMASI NEDİR?

SOMON DNA UYGULAMASI NEDİR?
 Özel Haber
Son zamanlarda estetik alanda sıkça adını duyduğumuz “Somon DNA” nedir?

TİGRİS HABER - Son zamanlarda estetik alanda sıkça adını duyduğumuz “Somon DNA” nedir? Somon DNA uygulaması, somon balığının spermlerinden elde edilen DNA'nın cilt altına enjekte edilme işlemidir. Gençlik iksiri de denen bu uygulama cilt kırışıklıklarını gidermek için kullanılır. Somon DNA'sı, cildin kendi kolajen ve elastin üretimini uyararak cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur.

Somon DNA uygulaması ne işe yarar?:

  • Cilt yaşlanmasının belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
  • İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltır.
  • Cildin sıkılığını artırır.
  • Cildin nem içeriğini artırır.
  • Cildin tonunu ve parlaklığını iyileştirir.

Somon DNA uygulaması; genellikle yüz, boyun, dekolte ve eller gibi cildin yaşlanmaya en çok maruz kalan bölgelerine uygulanır. Uygulama, yaklaşık 30 dakika sürer ve genellikle ağrısızdır.

Somon DNA uygulamasının riskleri oldukça düşüktür. En yaygın görülen yan etkiler, uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, şişlik ve morluktur. Bu yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Somon DNA uygulaması, 25 yaş ve üzerindeki kişiler için uygun bir cilt gençleştirme yöntemidir. Etkinin uzun süreli olması için genellikle 6-12 ay aralıklarla tekrarlanması gerekir.

Somon DNA uygulaması, cilt gençleştirmede etkili bir yöntemdir. Ancak, uygulamanın riskleri ve faydaları hakkında bir dermatologla konuşmak önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.