Soylu: Depremzedeler 17 Mart’a kadar yer bildirimi yapmalı

Soylu: Depremzedeler 17 Mart’a kadar yer bildirimi yapmalı
Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'taki seçimlerde depremzedelerin nasıl oy kullanacağına dair bilgi verdi yeni ikametlerin 17 Mart'a kadar bildirilmesi gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Bölgedeki son durumu Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu.

Kimliklendirmesi devam eden bin 615 vatandaş var

Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 48 bin 448 kişinin hayatını kaybettiği ifade ederek, "Yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660, büyük bölümü Suriyeli kardeşlerimiz. Kimliklendirilmesi devam eden vatandaşımızı sayısı ise bin 615" dedi.

‘AFAD’ın için kira aldı’ iddialarına yalanlama

Deprem bölgesiyle ilgili yapılan dezenformasyonlara dikkati çeken Soylu, "AFAD vatandaştan vinç için kira aldı" iddiası hakkında, "Vatandaşımıza evini yık diye talimatımız ya da talebimiz yok. Böyle bir süreç olduysa, burada istismar vardır. Elbette görevimiz üzerine gitmektir ama bunu devlete bocalamak ayrı bir kötülüğün maharetidir" diye konuştu.

Esnaflara geçici iş yerleri verilecek

Deprem bölgesinde planlanan konteyner sayısı 115 bin 585 olduğunu söyleyen Soylu, “115 bin 585 aile buralarda barındırılabilecek. Bir hafta, 10 güne kadar esnaflarımıza geçici iş yerleri verilmeye başlayacak. Özellikle Sosyal medyada dezenformasyon yapan kötücül kişilere sesleniyorum; devletimiz mücadele ediyor, herkes yaraları sarabilmek için çaba sarf etmekte. Birçok yalanla hem insanlarımızın, depremzedelerimizin moralini bozmaya hem de hiçbir şey yapılmıyormuş algısı oluşturmak doğru değil” dedi.

Yer değişikliği yapan depremzedeler ayın 17’sine kadar kayıt yapmaları gerekmekte

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere dair oy kullanacak depremzedeler için nasıl bir yol izlenileceğine değinen Soylu, “14 Mayıs’ta milletimiz tercihlerini kullanacak. Bizim devlet olarak görevimiz YSK'nın kararlarına uymak, vatandaşımızın oy kullanmasındaki üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirebilmek. Deprem bölgesinden başka illere giden vatandaşlarımız seçim döneminde belki orada kalacaklar. Orada oy kullanacaksa YSK ile de istişare yaparak ayın 17'si 23:59'a kadar kendi vilayetlerine, bulundukları yere, otelse otel, yurtsa yurt, oraya kayıt yapabilecekler” ifadelerini kulandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.