Sorumlusu kim?

Sorumlusu kim?
Nisan ayı geride kalsa da ardında bıraktığı sağanak yağışlar hayatı etkilemeye devam ediyor. Kentteki sağanak yağış nedeniyle alt katlarda bulunan birçok depo ve alt geçit göle dönüştü.

Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı'ndaki alt geçitte ise, kısa sürede suyla doldu ve seyir halindeki 3 araç alt geçitte mahsur kaldı. Araçtakiler kendi imkânlarıyla çıkmayı başardılar. Uzun süre şehirler arası yol trafiğe kapalı olunca trafik felç oldu. Etkili yağış karşısında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yetersiz olduğu görülürken, altgeçitlerde önlem alınmaması tepkiye neden oldu.

 

Trafik felç oldu

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da Nisan yağmurları hız kesmeden devam etti.  Diyarbakır’da öğlen saatlerinde bastıran şiddetli yağış aynı zamanda kent trafiğini de olumsuz etkiledi. Kent ulaşımının can damarı olan kimi kavşaklarda trafik felç olurken, köprü alt geçitlerinde ise su birikintileri oluştu. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde etkili olan sağanak dolayısıyla suyla dolan alt geçitte 3 araç mahsur kaldı. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı'ndaki alt geçit, etkili sağanak dolayısıyla kısa sürede suyla doldu. Bu sırada seyir halindeki 3 araç alt geçitte mahsur kaldı. Araçtakiler kendi imkânlarıyla çıkmayı başardı. Olay yerine kısa sürede ulaşan Karayolları, DİSKİ ve İtfaiye ekipleri çalışmalara başlarken, balık adamlar botla alt geçidi kontrol etti.

Kendimizi dışarı attık

Alt geçitte bir süre mahsur kaldıktan sonra kendi imkanları ile dışarı çıkan Ahmet Sever adlı vatandaş, “Yağış nedeniyle alt geçitlerde ciddi bir su birikintisi olmuştu. İlk etapta bunu fark etmedik. Araçla ilerlemeye çalıştık ancak aracımız su birikintisinin içinde kaldı. Bizde araçtan çıkarak kendimizi dışarı attık. Ayrıca mahsur kalan diğer araç sürücülerine de yardım ettik” dedi.

Ekipler yetersiz kaldı

Yağış alt geçitler dışında bazı depo ve alt katlarda bulunan evleri de etkilerken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla biriken suları tahliye etti. Büyükşehir Belediyesine su baskınları nedeniyle gün buyu ihbarlar yapıldı. Bazı ihbarlara anında müdahale eden ekipler, bazı yerlerde ise müdahale de yetersiz kaldı.

Kültür parka sığındılar

 

Öte yandan dün ansızın bastıran şiddetli yağışa dışarıda yakalanan vatandaşlar, soluğu yakınlarında bulunan parklarda aldılar. Yenişehir’de yağmura hazırlıksız yakalanan kimi vatandaşların ise sığınakları Kültür Park’ta bulunan çardaklar oldu. Yenişehir Kültür Parkta bulunan çardakların altında yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlar kendilerini şanslı sayarken, ansızın bastıran şiddetli yağışa açıkta yakalanan kimi vatandaşlar ise sırılsıklam bir şekilde parktaki çardaklara sığınmak zorunda kaldılar. Yağmur dindikten sonra çardaklardan dışarı çıkan vatandaşları ise Kültür Park’ın eşsiz manzarası karşıladı. Bir süre parkta yağmur, toprak ve çiçek kokusunu soluyan vatandaşlar, evlerine doğru ıslak kaldırımları adımladılar.

Meteoroloji uyardı

Bu arada Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelinde gök gürültülü sağanak yağışın yer yer etkisini artıracağı uyarısında bulunuldu.

 

Ali Abbas Yılmaz/ Özel

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.