Sosyal medyada yaşanan kesinti Telegram’a yaradı!

Sosyal medyada yaşanan kesinti Telegram’a yaradı!
Dünya genelinde sosyal medya platformlarının bir bir çökmesinin ardından kullanıcılar alternatif arayışlara yöneldi. 7 saatlik kesinti sonrası Türkiye’de binlerce vatandaş Telegram’a geçti.

TİGRİS HABER- Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook çöktü mü?

Dünya genelinde dün akşam saatlerinde yaşanan internet sıkıntısı vatandaşları isyan ettirdi. Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşadı. Yaklaşık 7 saatlik erişim sorunun ardından sorun çözüldü.

Resmi açıklama geldi

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook’un altyapı direktörü Janardhan, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Facebook, kesinti sonrası kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu. Saat 18.40 civarı başlayan kesintiler gece saat 01.00’den itibaren düzeldi.

Vatandaşlar Telegram’a yöneldi

Ancak sosyal medya devlerinin yaşadığı erişim sorununun ardından dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de kullanıcılar alternatif uygulamalara yöneldi. En yoğun ilgi isi Telegram'a oldu. 7 saatlik kesinti sırasında binlerce kişi Telegram kullanmaya başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.