Soylu, Çüngüş'te vatandaşlarla buluştu

Soylu, Çüngüş'te vatandaşlarla buluştu
Temaslarda bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Bakan Soylu, Çüngüş ilçesini ziyaret ederek, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti.

TİGRİS HABER - Türkiye'nin büyük sıkıntılardan geçtiğine ve bu sıkıntıların bazen ekonomik bazen siyasal istikrarsızlıklar olduğuna dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Bazen bizi Amerika'dan, Avrupa'dan şöyle küçük düşürmeler, parmak sallamalar oldu. Bazen etrafımızdaki coğrafyada, Suriye'den Irak'a kadar, Afganistan'dan Pakistan'a kadar maalesef karmaşıklıklar oldu. Bütün bunların her biri çok doğaldır ki hayatımızın her döneminde gördüğümüz, yaşadığımız meseleler oldu. Bu ülkede gün oldu insanlar 'Ben dindarım' diyemedi. Başörtüsü, kimlik, kıyafet ve insanların kendilerini ifade edebilmeleri bu topraklarda mümkün olmadı. Bir ötekileştirme oldu. Oysa Cenabıallah bizi farklı farklı yarattı. Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi'nde hepimize nasihatlerde bulundu. Ancak takva ile yani Cenabıallah'a bağımlılık ile ancak O'nun söylediklerini yerine getirmeyle birbirinizden üstünsünüz dedi ama fitne boş durmuyor, fakat bunların hepsinin üstesinden ortaya koyduğunuz iradeyle, bağlılıkla, birlikle, kardeşlikle hep birlikte geldik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk günden itibaren ülkedeki insanların hiçbirisine ayrım gözetmeksizin, hizmeti her yere yaptığını vurgulayan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu'da hakikaten bir geri kalmışlık söz konusuydu, bu doğruydu ama el birliğiyle bu geri kalmışlık, bir taraftan üniversiteler bir taraftan organize sanayi siteleri bir taraftan hastaneler bir taraftan havalimanları bir taraftan okullar bir taraftan kadın kültür merkezleri bir taraftan yollar bir taraftan spor sahaları, spor salonları, gençlik merkezleri hep birlikte devletin ve kamunun ne imkânı varsa vatandaşımızın hizmetine sunularak her standardı yükseltilmeye çalıştık. Daha yeni başladık. Geçmişin açığını hep beraber kapatmak zorundayız. Geçmişin bize oluşturduğu açığı birlikte kapatarak güçlü bir ülkeye hep beraber adım atmalıyız. Burada en fazla açık Doğu ve Güneydoğu'daydı. Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu iradeyle beraber hızla koşarak bu açık kapanıyor."

Soylu, "Hiç kimsenin 'Ben Kürt'üm, ben Türk'üm, ben dindarım, ben Alevi'yim, ben Sünni'yim' demekten korkmadığı bir Türkiye sadece bu topraklarda değil, etrafımızdaki coğrafyada Amerika'nın, Avrupa'nın kurduğu oyunu da mağlup edecek, huzuru, birliği, kardeşliği, zenginliği hep beraber oluşturacağız." diye konuştu.

Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Arslanca da birer konuşma yaptı.

Daha sonra Soylu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların doğal gaz talebi üzerine bölgede hizmet veren doğal gaz şirketi yetkilileriyle görüşen Soylu, yetkililerden 4-5 ay içerisinde doğal gazla ilgili çalışmaların başlatılacağı bilgisini aldı.

Bakan Soylu'ya, ziyaretlerinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da eşlik etti. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.