Soylu: "Erdoğan bu coğrafyanın büyük devrimcisidir"

Soylu: "Erdoğan bu coğrafyanın büyük devrimcisidir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, "Bana Tayyip Erdoğan'ı tanımla derseniz, O sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir” dedi.

TİGRİS HABER - Bir dizi ziyarette bulunmak için Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında partililer ile bir araya geldi. Bakan Soylu’ya AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve çok sayıda partili eşlik etti. Buradan gençleri selamlayan Bakan Soylu daha sonra il binası önüne gelerek açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 19 yıldır Türkiye'yi idare ettiğini ifade eden Bakan Soylu, AK Parti'nin gelinen nokta, gelinen yerin bütün dünyayı imrendirecek bir çizginin adı olduğunu dile getirdi. Bakan Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyayı görüyorsunuz. AK Parti iktidara başladığında Irak neredeydi, Suriye neredeydi? Onları bir cenderenin içerisine düşürdüler. Bir istikrarsızlığa mahkûm ettiler ve biz altyapımızı güçlendirdik, kuvvetlendirdik” dedi.

“İnsanlığın büyük devrimcisidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisi olduğu ifade eden Bakan Soylu, "Bana Tayyip Erdoğan'ı tanımla derseniz, ben Tayyip Erdoğan'ı tanımlarım. O sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir. Yıllarca Türkiye'nin üzerine biçilmeye çalışılan o vesayet prangasını bize layık görülen, geri kalmışlığı, elinin tersiyle beraber itmiştir. Sadece Türkiye'nin alt yapısını ve kalkınmasını demokrasisini, hukukun üstünlüğünü geliştirmedi. AK Parti ve Tayyip Erdoğan, şimdi de Cumhur İttifakı, başka bir şey yaptılar. Ayaklarını güçlü bir şekilde şu Anadolu coğrafyasında o Mevlana'nın dediği gibi pergelin bir ayağının sağlam bir şekilde Anadolu coğrafyasına yaslayarak bütün dünyanın mazlumların ve mağdurların ümidini arttırdı. Tarihimizle buluştuk, ne kadar ayrılık ve gayrılık oluşturmaya çalışmışlarsa oluşturulan politikalarla, sessiz devrimlerle birlikte bunların hepsinin üzerinden gelindi” şeklinde konuştu. (İHA)

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.