Sözünü tut, mayınları temizle!

Sözünü tut, mayınları temizle!
Mayınsız Bir Türkiye Girişimi, Diyarbakır’daki bilboardlara, “Sözünü tut, mayınları temizle” afişleri asarak, hükümeti mayınları temizleme konusunda sözünü tutmaya çağırdı.

Mehmet PİŞKİN/Gencer ARPACI
DİYARBAKIR - Mayınsız Bir Türkiye Girişimi’nce, Diyarbakır’daki bilboardlara asılan afişlerde hükümete mayınları temizlemesi konusunda çağrıda bulunuldu. Afişlerde, 1 Mart 2014’ün Türkiye’nin imzaladığı anlaşmaya göre mayınları temizleme konusunda son gün olduğunun belirtilerek, “Sözünü tut, mayınları temizle!” denildi. Ayrıca, mayınlara dikkat çekmek için 2 Mart’ta konser verileceği de kaydedildi.
Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Diyarbakır gönüllüsü Ramazan Serim, kentin merkez dört ilçesindeki bilboardlara, otobüslere ve çeşitli kurumlar ile sivil toplum örgütlerine afişler astıklarını belirterek, broşür çalışması da yürüttüklerini ifade etti. İki gün önce afişlerle ilgili çalışmaları yaparken bile Nusaybin’de bir çocuğun mayına bastığına ilişkin haber aldıklarını vurgulayan Serim, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Türkiye mayınları temizleme süresini 8 yıl daha uzatma kararı aldı. Her süre uzatma binlerce insanın engelli durumuna düşmesine neden oluyor. İnsanım diyen herkes buna karşı durmalı. Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Türkiye’ye mayınları temizlemesi konusunda sözünü tutma çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Serim, söz konusu duruma dikkat çekmek amacıyla 2 Mart’ta Diyarbakır’da konser düzenleyeceklerini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.