SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan: Devlet neden suçüstü yapmaz?

SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan: Devlet neden suçüstü yapmaz?
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, davetli ihalelere ve su zammına tepki gösterdi.

Bozan, Diyarbakır’daki şaibeli ihalelere ilişkin duyumlar aldıklarını belirterek, “AKP'nin eski Milletvekillinin bile dile getirdiği, halkın arasında dolaşan ve bizim de kulağımıza sık sık gelen bu rahatsız edici ve yüz kızartıcı söylemler, mutlaka devletin de kulağına gidiyordur. Yetkili merciler neden suçüstü yapmazlar?” diye sordu.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, kentteki davetli ihalelere ve su zammına ilişkin bir açıklama yaptı.

Fesih Bozan, SP Diyarbakır il binasında yapılan açıklamada, devleti yöneten siyasilerin yolsuzluğa düşmeden vatandaşa hizmet etmeleri gerektiğini ifade etti.

Bozan, “Devleti idare eden siyasiler, bürokratlar ve memurlar devletin imkânlarını ve parasını, hırsızlık, yolsuzluk, partizancılık, adamcılık, yandaşçılık, savurganlığa ve israfa girmeden vatandaşa hizmet için kullanmakla görevlidirler. Devletin bu imkânlarını kullanırken, ihaleleri verirken şeffaf herhangi bir şaibeye mahal bırakmadan, herkese açık hatta canlı yayın şeklinde ve emanete sahip çıkma anlayışıyla yapmaları gerekir. Devlet İdaresi veya Siyaset iki zihniyetle yapılır; Biri hizmeti vatandaşa yönelik yapıp vatandaşın huzur ve refah seviyesini yükseltenler; ikincisi, devletin yetki ve imkânlarını şahsi, ailesi ve yakın çevresinin, mutluluğunu ve refahını yükseltmek için yapanlar. Maalesef bu ikincisini yapanların çoğunlukta olduğu bir dönem yaşıyoruz. Türkiye genelinde sık sık gündem olduğu gibi Diyarbakır'da da bazı kurumların isimlerinin karıştığı, davet yöntemiyle adrese teslim şeklinde şaibeli ihalelerin yapıldığı iddiaları basına yansıdı. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve Bağlar Belediyesi’nin isimlerinin de karıştığı bu iddiaların araştırılması ve gereğinin yapılmasını halkımız adına yetkili mercilerden bekliyoruz.” diye konuştu.

sp-diyarbakir-il-baskani-bozan-(2).jpg

Devlet neden suçüstü yapmaz?

Diyarbakır’daki davetli ihalelere ilişkin duyumlar aldıklarını ifade eden Bozan, şöyle konuştu: Esasında sadece bu iki ihale değil, kaldırım, yol, köprü, temizlik, kiralama ve hizmet alımları gibi birçok ihalede, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiaları yapılmaktadır. Hatta işçi alımlarında “ya adamın olacak ya paran olacak” anlayışının oturduğu rüşvet ve adam kayırmanın (torpil) sıradanlaştığı bir dönem yaşıyoruz. AKP'nin eski Milletvekillinin bile dile getirdiği, halkın arasında dolaşan ve bizim de kulağımıza sık sık gelen bu rahatsız edici ve yüz kızartıcı söylemler, mutlaka devletin de kulağına gidiyordur. Yetkili merciler neden suçüstü yapmazlar? Erdemli Bir Devlet İçin; Rüşvet, partizancılık, adamcılık değil; ehliyet ve liyakate önem verilmesi, İhalelerde şaibe, adrese teslim ve usulsüzlüklerin olmaması için, ihalelerin herkese açık, şeffaf, canlı yayın ortamlarında yapılması gerekir. Cumhuriyet Savcılarımız ve diğer yetkili merciler, birilerinin hep devletten beslenmesine ve devletin imkânlarını, kendi servetine servet katacak fırsatlara çevirmesine ve hep milletin sırtında bir kambur kalmasına müsaade etmemesi gerekir.”

sp-diyarbakir-il-baskani-bozan-(3).jpg

Suya fahiş zam

Bozan, kentteki su zammına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 35-330 oranında fahiş zam yaptı haberleri üzerine, DİSKİ Genel Müdürü olarak görev yapan Vali Yrd. Dr. Sn. Ahmet Naci Helvacı, "15 metreküpü aşan miktar üzerinden yüzde 50 zamlı tarife uygulanacak” diye açıklamada bulunmuş. Ancak Büyükşehir Belediyesi 27 Kasım 2019 tarihinde aldığı kararla metreküpü (1 ton) 2.64 TL olan su fiyatında “basamak sistemi” uygulayarak yüzde 35 ile yüzde 330 oranlarına varan zam kararı aldığı iddia edilmektedir. Bu kararı gösterir bir liste olduğu iddiası medyada paylaşılmaktadır. Diyarbakır'daki vatandaşlarımızın ve esnafımızın maddi sıkıntıları ortada iken, Resmi rakamlara göre enflasyonun %11.84 olduğu bir dönemde, kaldı ki suya %50 bile olsa bu fahiş zammın yapılmasını doğru görmüyoruz. Bir an önce bu zammın geri alınmasını bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum