SP Diyarbakır İl Başkanı Ergin’den kayyuma: Bu kent sahipsiz değil!

SP Diyarbakır İl Başkanı Ergin’den kayyuma: Bu kent sahipsiz değil!
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, mülkiyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait beş arsanın satışına dair yaptığı yazılı açıklamada, arsa satışlarının yanlış olduğunu belirterek yetkilileri uyardı.

TİGRİS HABER - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, mülkiyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait Kayapınar ilçe sınırlarında bulunan imarlı konut fonksiyonlu beş arsanın satışına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ergin tarafından yapılan açıklamada, “Depremle yıkılan, sel felâketiyle sarsılan coğrafyamızda insanımıza hizmeti öncelikle hak, adalet, özgürlük, eşitlikle bir araya getirmeyi ilke edinen Saadet Partisi olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin beş arsayı satışa sunmasını seçimler yakın olduğu için doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Verimli alanlar elden çıkarılıyor

Seçimler yaklaştıkça devlete ve belediyelere ait arsaların elden çıkarılmaya çalışıldığı belirten Ergin, şu ifadelere yer verdi: “Verimli alanlar bir bir elden çıkarılmaya başlandı. Diyarbakır’da bundan nasibini alıyor. Büyükşehir Belediyesi, tek adamla valiyle yönetiliyor. Kayapınar sınırlarında beş alan resmiyette 11 Ocak 2023 Tarih ve 08 Sayılı Meclis Kararı ile satışa sunulmuş.Belediye Meclisi, lağvedilmişse meclisten bahsedilebilir mi? Daire Başkanlarını sen atarsan, meclis mi olur?Seçimlere iki ay bile kalmadan bu satış neyin nesidir? Yangından mal mı kaçırılıyor?Yerel ve ulusal basında 16-23 Mart 2023 Tarihinde satış için ilan verilmiş.İktidarın eliyle 25265-66-76-77-78 nolu adalar, satışa sunulmuş. Tümü konut imarlı ve Diyarbakır’ın en değerli arsalarıdır.”

İhaleye kimse katılmamalı

Saadet Partisi İl Başkanı Ergin, ihaleye katılmama çağrısı yaparak, “İhaleye kimsenin katılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Diyarbakır'dan ve şehir dışından ihaleye katılıp, ihaleyi alacak olanlar bu şaibeli satışın farkında olmalıdır.Resmî kurumlar, yetkililer bu duruma el koymalı, zamanı varken ihaleyi iptal etmelidir.Eğer satılması, el değiştirilmesi gerekiyorsa seçim sonrası beklenmelidir. Bir aceleleri olan bu baylar, yangından mal kaçırır gibi bu beş adayı kimselere peşkeş çekemez.Konut alanı için değerli olan bu arsalar, birilerine resmî işlemlerle satılırsa biz Saadet Partisi olarak gereken hukuki her işlemi yapacağız. Diyarbakırlı hemşerilerimizin bunda bir şüphesi olmasın” dedi.

Bu şehir sahipsiz değil

“Gitme ihtimalleri belirdikçe telaşa kapılan iktidar, daha önce kayyum marifetiyle halkın iradesine el koyduğu belediyelere ait arsalara göz dikmemelidir” diyen Ergin son olarak şu ifadelere yer verdi: “Biz Saadet Partisi olarak halkın ve kamunun malının haksız yere birilerine peşkeş çekilmesinin önlenmesi ve kamuoyunu bilgilendirmek için bu basın açıklamasını yapıyor, Diyarbakır insanımızı, STK’ları destek vermeye çağırıyoruz. Bu şehir sahipsiz değil; biz varız, Diyarbakır halkı var.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.