SP’li Bozan’dan 'Protokol krizi'ne ilişkin açıklama

SP’li Bozan’dan 'Protokol krizi'ne ilişkin açıklama
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ile yönetim kurulu üyelerinin Vali Münir Karaloğlu’nu ziyareti sırasında yaşanan arama krizine ilişkin Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - AK Parti İl Başkanı ve heyetinin, Valilik ziyareti sırasında yaşanan ‘protokol krizi’ne ilişkin  Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yazılı açıklama yaptı.

Bozan şunları söyledi: “Siyasi partilerin İl Başkanları ve beraberindeki heyetler, herhangi bir Devlet kurumunu ziyaret ettiğinde siyasi teamüllere uygun ve nazik karşılanmaları lazım. AK Parti İl Başkanı ve heyetinin,  “Biz iktidar partisiyiz devletin her kademesinde farklı karşılanmak istiyoruz” gibi bir düşünceye sahip iseler bunu da doğru olmadığını ifade etmek istiyorum”.

“Aynı protokol uygulanmalı”

Bozan Valiliğin herkese uyguladığı kuralları uyguladığını söyleyerek: “Valilik makamı, iktidarın değil devleti temsil ediyor. Dolayısıyla bütün siyasi Partilere eşit mesafede olması, bütün siyasi partilerin İl Başkanları ve beraberindeki heyetlerine aynı protokolü uygulaması gerekir. Bu ziyarette Valilik herkese uyguladığı kuralları eşit vatandaş düşüncesiyle uygulamışsa saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“AK Parti İl Başkanından benzer bir uygulama olursa aynı tepkiyi göstermesini bekleriz”

AK Parti İl Başkanınnın diğer siyasi partilerin İl Başkan ve heyetlerine de benzer bir uygulama olursa aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini kaydeden Bozan: “Devletin, parti devleti haline getirilmesini, yani Ak Partinin devletle özdeşleştirilmesini yanlış ve tehlikeli görüyoruz. Üzülerek ifade edeyim ki, zaman zaman iktidar partisinin il ve ilçe teşkilatlarının devleti temsil eden kişi ve kurumlara talimat verir hale geldiğini görüyoruz. Bu da bürokrat ve memurların özgür bir şekilde görevlerini yerine getirmesine engel olduğu gibi devlet işlerinin aksamasına, adaletsizliklere ve çok başlılığa sebep olmakta ve devletin ciddiyetine zarar vermektedir. Bırakın devletin memurları görev tanımlarına göre işlerini yapsınlar. Biz, aynı zamanda, AK Parti İl Başkanından diğer siyasi partilerin İl Başkan ve heyetlerine de benzer bir uygulama olursa aynı tepkiyi göstermesini bekleriz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.