Spor'da bir Diyarbakır klasiği

Spor'da bir Diyarbakır klasiği
Diyarbakır Yerel Gündem21 Kent Konseyi Spor Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor`un organize ettiği Spor Konferansları sersinin 4'üncüsü bugün yapılacak. Konferansta bir çok ünlü spor ve bilim adamı sunum yapacak.

'SPORDA SKORLAR BARIŞA'

İlki 2010 yılında yapılan Spor Konferansı'nın bu yılki sloganı 'Sporda skorlar barışa'.

Türkiye'de sportif faaliyetlerde ilk ve tek olan Spor Meclisi gelenekselleşen Spor Konferansı'nın organize ettiği konferansa kendi alanlarında uzman spor adamları ve uzmanlar konuşmacı olarak katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak konferans saat 09.00'da başlayacak.Konferansta "Barış ve Demokratikleşme Sürecinde Sporun Rolü" ve "Sportif Kalkınmada Altyapının (Tesisleşmenin) Önemi" başlıklı konular tartışılacak. Konferansta ulusal ve yerel  bazda spor insanı ödülleri de dağıtılacak.

 

YILIN SPOR ADAMLARINA ÖDÜL

Yılın spor adamları ödülleri ulusal bazda merhum Metin Kurt,yerelde ise Burhan Eşer ve Zelal Baturay'a verilecek.

Yerel Gündem 21 Spor Meclisi Eşsözcüsü Metin Kılavuz konferansın sloganındaki barış vurgusunu kent ve ülke açısından barışa olan acil ihtiyaçtan dolayı öne çıkardıklarını söyledi.

'KONFERANSA HERKESİ DAVET EDİYORUZ'

 Kılavuz, "Spor bize göre dili, dini, etnik kökeni ve inançları farklı olan grupları biraraya getiren ve evrensel barışa hizmet sunan bir faaliyettir." dedi. Sporun barış, dostluk, kardeşliği temsil ettiğini ifade eden Kılavuz, sporun aynı zamanda  doğru temelde dokunma, tanışma ve buluşma olduğunun altını çizdi. 8 bin yıldır yaşamın kesintiye uğramadığı kadim kent Diyarbakır'ın tarihsel devinim içerisinde kültür, sanat, ticaret ve turizm merkezi olduğunu ifade eden Kılavuz,bugünkü konferansa tüm spor adamlarını davet etti.

'SPORUN OLDUĞU YERDE HAYAT VAR'

Kılavuz," Kent merkezinde 0-24 yaş arası 500 binin üzerinde genç nüfus bulunmakta. Böyle ciddi bir potansiyel barındıran kentimiz neden bir spor merkezi olmasın. Bu sorunun yanıtının aranması açısından da konferansı çok önemsiyoruz." dedi.

 Spor Konferansı aracılığıyla doğru bir spor anlayışının hakim olabilmesi için deneyim aktarımı ve buluşmaların önemli olduğunu vurgulayan Kılavuz, "Sporun olduğu yerde hayat vardır" diyerek,  bu önemli çalışmayı hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.