‘Suçlu belediye başkanı, emniyet müdürü, vali’

‘Suçlu belediye başkanı, emniyet müdürü, vali’
CHP milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu’na destek için Diyarbakır’a gelen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’na yönelik provokasyona ilişkin konuşarak “Suçlu arayacaksanız; belediye başkanı suçludur, emniyet müdürü suçludur, vali suçludur” dedi.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, toplanan kişiler seslenerek destek istedi. “Değerli dostlarım burada yaklaşık 25 gündür mücadele ediyoruz, sizlerin desteğiyle, sizlerin dayanışmasıyla, hepinize tekrar çok teşekkürler. Sadece ve sadece 6 gün kaldı, 7’nci gün haftaya bugün yine burada olacağız ve birlikte kazanacağız emin olabilirsiniz. Benim siyasal kimliğim, kültürel kimliğim, sosyal kimliğim bu kentte oluştu, Diyarbakır’da oluştu. Diyarbakır’ın bana emeği var, benim Diyarbakır’a emeğim var. Şimdi tam da onun için vicdanı olan, sevgisi olan bütün dostlarıma sesleniyorum; 14’ünde dayanışma istiyorum, destek istiyorum, 1 oy istiyorum.”

Tanrıkulu’ndan sonra konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu ile tanışma ve arkadaşlık hikayesini anlatarak, şöyle konuştu: “Sezgin başkan şimdiye kadar İstanbul milletvekili idi ama, kendisine nerde ihtiyaç olduysa, nerde bir mağdur olduysa, nerde bir mazlum olduysa, bulunulması gereken her yerde oldu. İstanbul milletvekili idi ama bir ayağı hep Diyarbakır’daydı. İstanbul’daki işini bitirip Diyarbakır milletvekili gibi hep Diyarbakır’a gelirdi. Şimdi Diyarbakır’dan seçilmenin tam zamanı.”

eimamoglu-tigris.jpeg‘Bunun vebali Recep Tayip Erdoğan taşımaktadır’

Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yaşanan provakasyona da değinen Özgür Özel, şunları söyledi: “Sayın Ekrem İmamoğlu Erzurum’a miting için gitti, Erzurum’da miting meydanını AK Partili Erzurum Belediye Başkanı belediye otobüsleriyle, belediye araçlarıyla doldurdu. Yine de gittiler, orada 10 binler hakkını arayınca o otobüsler teker teker çekildi, ancak yapılacak provokasyonun, hazımsızlığın, demokrasi dışılığın tek adımı, tek emaresi o otobüsler değildi. Birilerinin ittifak kurdukları, listelerine aldıkları, geçmişlerinde Gaffar Okkan cinayetinin avukatlarının genel başkanlığı yaptığı bir parti, Gonca Kuriş cinayetinin sanıklarını savunanların onların arkadaşlarının bulunduğu bir partinin militanları bugün Erzurum’da ellerindeki taşları Ekrem İmamoğlu’na ve onu dinlemeye gelmiş Erzurumlulara fırlattılar. Ekrem Bey bu provokasyona daha fazla mahal vermemek için insanları düşünerek alanı terk etti, ancak Erzurum’da yaralıların durumunu öğrenmeden, validen bilgi almadan Erzurum’dan ayrılmadı. Ancak şunu söyleyelim, Diyarbakır bundan çok çekti, bir kenti topyekun suçlamak, bir kenti yaftalamak, işaretlemek, hedef göstermek en büyük yanlıştır. Biz Erzurum’daki bir avuç provokatörü ayırıyoruz, Erzurum halkını Erzurum’un misafirperver insanlarını ayırıyoruz. Suçlu arayacaksanız; belediye başkanı suçludur, emniyet müdürü suçludur, vali suçludur, ancak dakikalar içinde onları görevden almayan Recep Tayip Erdoğan yaşananların vebalini taşımaktadır.

‘Hedef gösterdiği Kürtler olarak da bu kirli dili reddediyoruz’

Önüne geleni terörist ilan eden, önüne geleni hedef gösteren, önüne geleni şeytanlaştıran, kendinden başka kimseye hiçbir şeyi hak görmeyen, zamdan, zulümden, baskıdan beslenen bir tek adam rejiminin dönemi kapanıyor, birlikte yönetmeye inanmış, demokrasiye inanmış, çoğulculuğa inanmış, farklı renkleri sorun değil güç olarak gören ve kardeşliğe, barışa inananların dönemi başlıyor müjdeler olsun ki. Şimdi sizi, bizi, hepimizi terörle, terör örgütleriyle, teröristlerle birlikte olmakla falan suçlayacak kadar ileriye gittiler. Asla ve asla Cumhuriyet halk Partisi olarak da, Diyarbakır olarak da, Diyarbakır’ın güzel insanları olarak da Tayip Erdoğan’nın her gün ama her gün hedef gösterdiği Kürtler olarak da bu kirli dili reddediyoruz, reddediyoruz, reddediyoruz.”

‘Oy kaybetmenin sebebini arıyorsan aynaya bak’

Kayyum politikalarına dikkat çeken Özel, “Erdoğan diyor ki ya bu CHP Sivas’tan doğuya gidemezdi. Geçmişten ben buralardan çok oy alıyordum. Ama şimdi bunlar çok oy alıyor deyip hazmedemiyor. Ey Recep Tayip Erdoğan birçok sebebi varda, acaba şundan olabilir mi? Yıl 2023 bazı şehirler belediye başkanı seçiyor. Osmaniye belediye başkanını seçiyor görevini yapıyor. Konya’da seçiliyor yapıyor ama Diyarbakır’da seçiliyor hayır diyorlar. Eğer Diyarbakır’da seçtirmezseniz. Sonra bu Diyarbakır niye bana oy vermiyor diye kimseye sormayacaksınız, aynaya bakın görürsünüz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum