Sur belediye eş başkan adayları Dom’larla bir araya geldi

Sur belediye eş başkan adayları Dom’larla bir araya geldi
Sur Belediye Eş Başkan Adayı Fatma Şık Barut, katılımcı belediyecilik çerçevesinde Sur içinde yaşayan ve ayrımcılıklara maruz kalan Dom’larla bir araya geldi.

DİYARBAKIR –Lalebey Mahalle Meclisi’nde yapılan toplantıya, Fatma Şık Barut, belediye meclis üyesi adayları ve Dom’lar katıldı.  Uzun zamandır ilçede yaşayan Dom’larla bir araya gelmek istediklerini ifade eden Barut, zenginliklerimizle, renklerimizle bir araya gelmek istedik ve bu isteğimiz yerine geldi. Bundan sonra da daha çok bir araya geleceğiz. Kürt hareketi 35 yıldır mücadele ediyor ve mücadelemiz bütün halklar içindir sadece Kürtler için değildir. Arap komşumuz var Süryani, Ermeni farklı dinlerden farklı etnik kültürlerde de var ve bizler kardeşiz. Bugüne kadar bir araya gelemedik eksiklerimiz var ve bizler bugün sizleri dinlemeye geldik. Sorunlarınızı dinlemeye geldik bundan sonra da birlikte hareket etmek için bir araya geleceğiz. Ve bizler bir araya gelerek nasıl bir birimize destek olabiliriz” diye ifade etti.

Diyarbakır’ın yerli Dom’larından olduğunu ifade eden Yılmaz Apaydıncık, “Yüz yıldır burada yaşıyoruz. Biz bu toprakların insanlarıyız ve bizler Kürt domlarıyız. Biz de birlik olmadığı için dernek kuramıyoruz” dedi.

Hanım Demir ise, Dağda ateşi yakan bizleriz. Kim bize ne işi verirse biz onu yaparız, bizim elimizde bir şey yok ve bizim önümüze ne koyarlarsa biz çalışmaya hazırız. Komşularımız bizler Dom olduğumuz için uzak duruyorlar ve çocuklarımız bir araya gelince kavga ediyorlar ne olursa suçlusu biz Dom’lar oluyoruz” diye konuştu.  Bir Dom’la evli olduğunu ve böyle olduğu için kendisinin de ayrımcılığa maruz kaldığını ifade eden Sadiye Kaptan, “Bizi görmezden geliyorlar bize iş vermiyorlar ve ne iş olsa yapacaklarını biliyorum çünkü ihtiyacımız var. Yazın işçi olarak bahçelerde çalışıyoruz şehir dışlarında. Biz kimse için değil kendimiz için partiliyiz. Kimse için değil bu mücadele için buradayız, destek vermeliyiz birbirimize” dedi.

sur-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.