Sur Belediyesi eski Başkanı Buluttekin’e tahliye

Sur Belediyesi eski Başkanı Buluttekin’e tahliye
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin, tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle 2019’da İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak yerine kayyum atanan Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi. 16 Mart’ta gözaltına alınan ve örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Buluttekin hakkında yargılamanın yapıldığı, Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Katıldığı basın açıklamaları, gizli tanık ve açık tanık beyanlarını nedeniyle “örgüte üye olduğu” iddiasıyla yargılanan Buluttekin’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı.

Beraat talebinde bulundu

Cumhuriyet Savcısının tutuklama devamı yönünde karar verilmesini talep ettiği duruşmada, savunma yapan Buluttekin “Daha önce ifade ettiğim gibi ben HDP’nin üyesiyim. Katıldığım tüm basın açıklamaları, siyasi faaliyet çerçevesinde ve anayasal haklarım çerçevesinde katıldım. Herhangi bir şekilde suça iştirak etmedim. Bu nedenle beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Buluttekin’in avukatı Suzan Akipa, müvekkiline isnat edilen suçların basın açıklamaları ve eylemler olduğuna işaret ederek, bu eylem ve açıklamaların siyasi parti faaliyetleri kapsamında anayasal bir hak olduğunu belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Tahliye edildi

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti Buluttekin’i delillerin toplanması ve cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.