Sur hafta sonu dolup taştı

Sur hafta sonu dolup taştı
Ramazan bayramı sonrası tarihi Sur İlçesi’ne turist akını devam etti,  hafta sonu İlçe’de adım atacak yer kalmadı. Oteller tamamen doldu. TÜRSAB Başkanı Mehmet Akyıl, kente ciddi bir talep olduğunu belirterek, “Ay sonuna kadar yoğunluk devam edecek” dedi.

Peygamber türbeleri, camileri, medreseleri, kiliseleri, Surları ve Hevsel bahçeleriyle son yılların en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Diyarbakır’da, düşüşe geçen yerli ve yabancı turist sayısı bayramın sona ermesi ile hareketlilik tekrar başladı. Bayram sonrası yoğunluk nedeniyle otellerdeki doluluk oranı arttı, esnafın yüzü güldü. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan tarihi Sur İlçesi son iki günde dolup taştı.

t-004.jpg

Yoğunluk devam edecek

Bayramın sonra ermesi ile birlikte hareketliliğin devam ettiğini belirten Güneydoğu Anadolu Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl, “Kentimize hem yabancı hem yerli turistlerin çok ciddi bir talebi var. Bayram nedeniyle gidiş gelişlerde bir düşüş oldu ancak bayramın bitmesi ile hareketlilik tekrar başladı. Ay sonuna kadar yoğunluk devam edecek. Sıcaklar nedeniyle Temmuz ve Ağustos aylarında bir düşüş olabilir. Ancak 1 Eylül ile birlikte bu yoğunluğun tekrar artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

t5-001.jpg

Hep birlikte harekete geçmeliyiz

Turizm sektörünün kent ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını kaydeden Akyıl, “Tüm kurumların bu bilinçle hareket etmesi gerekir. Tarihimize, Surlarımıza ne kadar fazla sahip çıkarsak gelen turist sayısı o kadar artar. Sur bizim tarihimiz. Kurumlarımız, kültürümüz ve tarihimiz için harekete geçmeli. Surların bakımsızlığı ve yıkıma terk edilmesi kabul edilir bir şey değil. Bu nedenle tüm kurumların harekete geçmesi lazım. Yarın geç olmadan çalışmalar başlamalı” dedi.

tt-001.jpg

Gazi Caddesi önemli

Kentte konaklama ile ilgili bir sorun olmadığını belirten Akyıl, “Kentimize talep her geçen gün artacak. Bu nedenle esnafımızın daha çok turizm sektörüne yönelmesinde fayda var. Ayrıca Gazi Caddesi kent için çok önemli. Bu caddenin temizliğinden tutun ışıklandırmasına kadar tüm detayların çözülmesi gerekir. Turistler Sur’un yasaklı olan yerlerini de merak ediyor. Bu nedenle İlçe’deki yasağın kalkması turizm açısından çok önemli” diye konuştu.

ttt.jpg

Çok mutluyuz

Diyarbakır’ın muhteşem bir şehir olduğunu belirten turistler, kente hayran kaldığını dile getirdi. Farklı illerden gelen turistler, “Diyarbakır’ın tarihi dokusunu çok beğendik. Çevre temizliğine biraz daha önem verilebilinir. Gideceğimiz her yerde bu güzelliklerden söz edeceğiz. Diyarbakır kültürü ve tarihi ile muhteşem bir şehir. İnsanları çok sıcakkanlı. Burayı geldiğimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandılar.

sur-dolup-tasti1.jpg

 

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel Haber

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.