SUR İÇİN TATİLE GİTMEYİN

SUR İÇİN TATİLE GİTMEYİN
AK Parti İl Başkanı Muhammet Dara Akar, gazetemizin gündeme getirdiği haber üzerine Sur mağduru Ayhan Ulaş ve Mehmet Doğan’ı evlerinde ziyaret etti.

Ali Abbas Yılmaz / ÖZEL

Sur mağduru aileleri ziyaretinde konuşan Akar, “Halkımızın yaşadığı bu mağduriyetlerin giderilmesi ne tek başına AK Parti hükümetinin, ne de devletin altından kalkabileceği bir şey değildir. Tüm toplumun bu soruna duyarlılık göstermesi ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız ile dayanışma içinde olması gerekir” dedi.

Tatile gidecek olan Diyarbakırlılara seslenen Akar, “Ben kendi payıma bu yıl tatile çıkmayacağım ve tatil paramı Sur mağdurlarıyla paylaşacağım. Buradan bütün vatandaşlarımıza da çağrımdır, mümkün mertebe israftan kaçınsınlar ve bu yıl tatile çıkmak yerine, Sur halkı ile dayanışma içinde olsunlar” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gıda yardımı için AK Parti Sur İlçe binasına giden ancak yöneticiler tarafından kovulduklarını iddia eden sur mağdurunun yaşadığı sorunlar gazetemize konu olmuştu. Sur mağduru Ayhan Ulaş ve Mehmet Doğan’ın söz konusu iddiaları üzerine AK Parti Sur ilçe Başkanı Şeref Yontürk de bir açıklamada bulunmuştu. Haberimiz üzerine AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, harekete geçerek, Sur mağdurları Ayhan Ulaş ve Mehmet Doğan’ı evlerinde ziyaret ederek bilgi aldı. Akar’a AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Necla Uysan’da eşlik etti.

Sur mağdurlarını evlerinde ziyaret ederek konu ile ilgili bilgi alan Akar, Ulaş ve Doğan’a gıda yardımında bulundu. Akar, Sur mağdurlarının sorunlarının çözümüne dair de mesajlar verdi.

Bizi bu duruma düşürdüler

Sur mağduru Mehmet Doğan’ı kirada kaldığı evinde ziyaret eden Akar, Doğan ile uzun uzun sohbet etti. Akar’a yaşadığı sorunu ayrıntılarıyla anlatan Doğan, “Sur’da evim vardı ve geçinip gidiyordum. Şimdi evim yıkılmış ve muhacir olmuşum. Ramazan ayındayız ve bayram yaklaşıyor. Muhacirlerin bayram yapması bile haramdır. Bugüne kadar kimsenin kapısına gitmemiştim. Bizi bu duruma düşürdüler. Ben yalnız Allah’a secde ederim, ona eğilirim, kula eğilmem. Çocuklarım şimdi hep işsizdir. Gerekirse çocuklarımın geleceği için kendi geleceğimi feda ederim” diye konuştu.

Sur’da yaşanan olayları istemediklerini ve defalarca karakola durumu bildirdiklerini ifade eden Doğan, “Bizim yaşadıklarımızı hiç kimse yaşamadı. Hükümet yetkilileri buraya geldiğinde Sur mağdurlarıyla toplantı yapmış. Ben de bir Sur mağduruyum, kimse beni toplantıya çağırmadı” diyerek sitemini dile getirdi.

Sorunları çözeceğiz

Doğan’ın konuşmalarını dinleyen ve sorunların biran önce çözülmesi için ellerinden geleni yapmak için çalıştıklarını belirten Akar, “ Sorunları biran önce çözme konusunda bir iradeye sahibiz. Bu kış’a artık sıkıntı yaşamadan girmek için elimizden geleni yapacağız. Sur halkının sorunlarını hükümete iletiyoruz ve iletmeye de devam edeceğiz. Sur’da mağduriyet yaşayan halkımızın tüm sorunlarını en kısa zamanda çözeceğiz. Tabii ki, sadece Sur’da değil bölgedeki birçok ilçede bu sorunlar yaşandı” şeklinde konuştu.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının genç kızlarla ilgili projelerinden bahseden Akar, “Genç kızlarımız için sosyal destek projeleri, üretim projeleri çalışmaları var. Bacılarımız evlerinde üretim yapar hale gelsinler. Her fert kendi evinde çalışıp üretim yapsın. Gençlerimize sahip çıkacağız, Diyarbakır’ı suç örgütlerine teslim etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın canını yakmalarına bir daha müsaade etmeyeceğiz. Bu halkın acısı, sıkıntısı bizim sorumumuzdur, içiniz rahat olsun. Kış gelmeden vatandaşlarımızın yaralarını büyük oranda sarmanın gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Sur mağduru Mehmet Doğan’ı ziyaretinin ardından Sur mağduru Ayhan Ulaş’ın evine ziyarette bulunan Akar, yaşanılan sorunla ilgili Ulaş’tan da bilgi aldı. Akar’a yaşadığı sorunu aktaran Ulaş, geçmişte yaşadığı sorunlar ve yasak döneminde çektiği sıkıntılarla ilgili de konuştu.

 

Yetim Ayhan’ın tek isteği evi

AK Parti dışında hiçbir siyasi partiye yardım için gitmediğini belirten Ulaş, yaşadığı sorundan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Sur’daki ilk yasak boyunca çok sıkıntı yaşadığını paylaşan Ulaş, “2006’dan beri Diyarbakır gibi bir yerde tek başıma yaşıyordum. Sokağımda hendek kazıldı 9 gün boyunca içerde aç kaldım. Komşularımın çocukları için çöpten ekmek topladığına şahit oldum. Yasak kalktığında üstümü başımı alamadan evimden kaçmak zorunda kaldım. Canımı zor kurtardım. Birkaç ay arkadaşlarımın yanında kaldım. Sonra bir ev kiraladım, ev eşyalarımı arkadaşlarım verdi. Hala buzdolabım yok. Ramazan ayında oruç tutuyorum ve Buzdolabım olmadığı için yaptığım yemekleri dökmek zorunda kalıyorum” diye konuştu.

Sur halkı için bu yıl tatil programınızı erteleyin

Sur mağdurlarını evlerinde ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Muhammet Dara Akar, ziyaret sonrası gazetemize kısa bir değerlendirmede bulundu. Sur’da ve bölgenin birçok yerinde yaşanan olaylardan dolayı halkın yaşadığı mağduriyetin çok boyutlu ve büyük olduğunu ifade eden Akar, “ Halkımızın yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi ne tek başına AK Parti hükümetinin ne de devletin altından kalkabileceği bir şey değildir. Tüm toplumun bu soruna duyarlılık göstermesi ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız ile dayanışma içinde olması gerekir. Hele ki, içinde bulunduğumuz  Ramazan ayı içerisinde tüm Türkiye toplumunun bu konuda duyarlılık göstermesini temenni ediyorum. İnsanlarımız özellikle de Ramazan ayı içinde israftan kaçınmalı ve lüks harcamalardan uzak durmalıdır. Ben kendi payıma bu yıl tatile çıkmayacağım ve tatil paramı Sur mağdurlarıyla paylaşacağım. Buradan bütün vatandaşlarımıza da çağrımdır, mümkün mertebe israftan kaçınsınlar ve bu yıl tatile çıkmak yerine, Sur halkı ile dayanışma içinde olsunlar” çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.