Sur içinin 63 yıllık kasketçisi

Sur içinin 63 yıllık kasketçisi
Tarihi Sur ilçesinde kasket diken ve ülkenin dört bir yanından müşterisi olan 73 yaşındaki Remzi Kağar, mesleğini bıkmadan, usanmadan sürdürüyor. Kağar, ürettiği kasketleri talep Türkiye’nin dört bir yanın a gönderdiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Zamanla kaybolan mesleklerden biri. Mesleğini yarım asrı aşkın süredir severek icra ettiğini söyleyen Kağar, Diyarbakır’da kasket ustalığını sadece iki kişinin yaptığını belirterek, “Bu meslekte zamanında çok güzel para kazanıyorduk, kalfa ve çıraklar yetiştirdik. Maalesef bugün kimse çocuğunu çırak olarak dahi vermiyor. El emeği göz nuru olan şapkacılık mesleği bitiyor. Zaman içerisinde kaybolan mesleklerden biridir” diye konuştu.

Şapkacılık mesleğine resmi şapkalar üreterek başladığını dile getiren Kağar, “Diyarbakır’da polis, asker, subay ve gardiyan gibi meslekteki arkadaşlarımıza şapka yapardım. O zamanlar bütün resmi daireler şapka takardı. Hayata bu şekilde alıştığım için mesleğimi devam ettiriyorum. Aslında bırakmam lazımdı fakat yaşama şeklim böyle” ifadelerini kullandı.

Kağar, yaz ve kış aylarında takılan şapkaların insan sağlığı açısından iyi olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Eskiden dışarıya şapkasız çıkan insanlar utanırdı. Şapka takmak dört iklimde de faydalıdır. Ben yazın keten, kışın ise kalın şapka takarım. Ayakkabı sağlık açısından ne kadar önemliyse şapka takmak da o kadar önemlidir.” (İHA)

sapkaci-2.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.