Sur ilçesinde ağır hasarlı binanın yıkımı yüzlerce vatandaşı internetsiz bıraktı

Sur ilçesinde ağır hasarlı binanın yıkımı yüzlerce vatandaşı internetsiz bıraktı
Sur ilçesi Lalebey Mahallesi’nde 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasarlı bir yapının yıkılması sırasında internet kablolarının kesilmesi 3 sokaktaki yüzlerce vatandaşı internetsiz bıraktı.

TİGRİS HABER - Sur ilçesi Lalebey Mahallesi’nde 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasarlı bir yapının yıkılması sırasında internet kablolarının kesilmesi 3 sokaktaki yüzlerce vatandaşı internetsiz bıraktı. 1 aydan bu yaşanan internet kesintisi nedeniyle öğrenciler ödevlerini yapamazken, aileler de Türk Telekom’a ve yıkım firmasına tepki gösterdi.

TİGRİS HABER- (ÖZEL)- Diyarbakır’da 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasarlı binaların yıkımları sırasında mağduriyetler devam ediyor. Geçtiğimiz gün Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde ağır hasarlı bir binanın yıkılması sırasında 2 binanın hasarlı hale gelmesinin yankıları devam ederken, bu kez de Sur ilçesi Lalebey Mahallesi’nde internet kablolarına zarar verdi.

İnternet kablolarının kesilmesi nedeniyle Mahallenin Tarancı ve Bekir paşa sokaktaki yüzlerce vatandaş mağdur oldu. Mahalle muhtarının ve mahalle sakinlerinin tüm başvurularına rağmen internet halen çekilmezken, öğrenciler ve velileri duruma tepki gösterdi.

1 aydan bu yana internetin kesik olduğu 2 sokakta oturan vatandaşlar, 21. Yüzyılda internetsizliğin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, Türk Telekom ve hasarlı binayı yıkan yıkım ekibine tepki gösterdi.

“Bir aydır internetimiz kesik”

Sokak sakinlerinden İsmail Özak, Lalebey Mahallesi’ndeki bir yapının yıkımı sırasında internet kablolarına da zarar verildiğini hatırlatarak, “Bir iki bina yüzünden internetimizden de olduk. Türk Telekom’a yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. 1 aydır çocuklarımız internetsiz bir yaşam sürüyor. Çocuklarımız ödev yapamadıkları için eğitimlerinden geri kalıyorlar. Mağdur durumdayız. Perişanız!” dedi.

“21. Yüzyılda karşılaştığımız manzara bizi üzüyor”

Bir diğer sokak sakini İbrahim Kaya da, 1 aydan bu yana internet olmadığına değinerek, “1 ay önce sokağımızdaki evleri yıkarken, internet kablolarını da kestiler. Çocuklarımız eğitimsiz kalıyor. Yıkılan binalar nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Gençlerimize yazıktır. Biran önce internetin bağlanmasını bekliyoruz. Evlerde bilgisayar var internet yok. Bu çağda bu manzaranın yaşanması bizi üzüyor. Mağduriyetimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Faturalarımızı ödediğimiz halde internet çekilmiyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler: “Derslerimize çalışamıyoruz”

Lisede okuyan bir öğrenci ise, internet olmadığı için ödevlerini yapamadıklarını ifade ederek, 1 aydır ders çalışamıyoruz” dedi.

Minik öğrenci ise, okula gittiği halde evde ödev yapamadığından yakınarak, “Ders çalışamıyoruz. İnternetimiz yok o yüzden. 3-5 gün sonra internetin geleceğini söylüyorlar ama gelmiyor. Bizi böyle oyalıyorlar. Ödev de yapamıyorum. İnternetimizin gelmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.