Sur ilçesinde jeotermal kaynak suyu bulundu

Sur ilçesinde jeotermal kaynak suyu bulundu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projede jeotermal kaynak suyu terfi hatları için DİSKİ kolları sıvadı

TİGRİS HABER - Sur ilçesi Çarıklı Mahallesi Gazi köşk caddesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile MTA Genel Müdürlüğü tarafından açılan jeotermal(sıcak su) sondaj kuyusundan 20 litre/saniye debinin kurulması planlanan turistik termal otel ve kongre merkezine terfi iletilmesi için etüt çalışmaları yapılmıştır. Bu doğrultuda yaklaşık 2700 metre ve değişken basınç dayanıma sahip jeotermal sıcak borusu hattı yapılması planlanmaktadır.

Çalışmaları yakından takip eden DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Terfi hatlarının geçeği alanları gezerek teknik ekipten bilgi aldı.

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi; İlimizin sosyal, kültürel, turizm, ticaret ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacak olan termal otelin yapılması için etüt çalışmalar başlanmıştır.

Yapılacak olan termal otel ilimiz turizm ve istihdamının artırılmasına önemli etkisi olacaktır. Şimdiden memleketimize hayırlı olsun dedi.(Diski Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum