Sur Kaymakamı Çiftçi’den ‘metruk yapı’ açıklaması

Sur Kaymakamı Çiftçi’den ‘metruk yapı’ açıklaması
Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi, Kuruma Kurulundan rapor alınmadan Sur’daki 44 metruk yapının yıkıldığı iddialarına ilişkin Tigris Haber’e konuştu. Çiftçi, “Kuruma Kurulunun bilgisi olmadan o kadar yapıyı nasıl yıkarız” dedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır merkez Sur ilçe Belediyesi, UNESCO koruması altındaki sit alanında bulunan metruk yapıların yıkımı için çalışma başlattı. Bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında İlçe’deki 44 metruk yapının yıkımına başlandı. Yıkım işleri devam ederken, Mimarlar Odası yöneticisi Selma Aslan bir açıklama yaparak, "Söz konusu evler ‘metruk’ denilerek yıkılıyor. Ama o evlerin metruk olduğuna dair rapor olup olmadığını bilmiyoruz. Koruma kurulundan izin alınıp alınmadığını da bilmiyoruz. Kurula başvurduk, kuruldan yazılı bir yanıt bekliyoruz. Sonuç alamazsak olayı yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Mimarlar Odası yöneticisi Aslan’ın söz konusu iddialarını Sur Kaymakamı ve Belediye başkanvekili Abdullah Çifçti’ye sorduk.

‘Rapor alınmadan bu kadar evi nasıl yıkacağız’

Çiftçi şunları söyledi, “Mimarlar Odası zahmet edip arasa rapor alıp almadığımızı öğrenebilirlerdi. Bu işi siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Sur’da bir çivi bile habersiz çakılmaz. Tabiki metruk yapılarla ilgili hem Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden hem de Kuruma Kurulundan rapor aldık. Rapor almadan böyle bir şeyi nasıl yapabiliriz. Bu çocuk oyuncağı değil, sonuçta Sur’da ev yıkıyoruz. 208 yapının yıkımıyla ilgili talep vardı ama kuruldan 44 tanesinin yıkılmasıyla ilgili karar çıktı. Şimdi bunların devamı gelecek. Kuruma Kurulunun bilgisi olmadan o kadar yapıyı nasıl yıkacağız. Bu metruk binaların çoğu başka amaçlarla kullanılıyordu, biz yıkınca kıymete biniyor. Hepsini usulüne uygun yıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.