Sur Kayyumu'ndan borç açıklaması

Sur Kayyumu'ndan borç açıklaması
HDP'li Sur Belediyesinin kayyum döneminde belediyenin borçlandırıldığına ilişkin iddialara Sur Kaymakamlığı yanıt verdi.

Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Sur Belediyesinin, binasına astırdığı pankartta 12 Nisan itibariyle borç durumunun açıkladığı bildirildi.

Açıklamada, 151 milyon 743 bin 819 lira olan borcun, 80 milyon 189 bin 177 lirasının ana borç, 71 milyon 554 bin 641 lirasının da faizi olduğu belirtildi.

Söz konusu borcun 19 milyon 435 bin 744 lirasının görevlendirme yapılan ilk belediye başkanvekili döneminde bankalardan kredi olarak çekildiği aktarılan açıklamada, bu parayla 110 kilometre kaplama asfalt ve belediyenin muhtelif borçlarının ödendiği kaydedildi.

12 Eylül 2016'da HDP'li Sur Belediyesi'nin 132 milyon 302 bin 74 lira borç ile devir alındığının belirtildiği açıklamada, 12 Nisan'da devredilen belediyenin esnafa ve çalışanlarına fazla mesai ve ikramiyeler dahil olmak üzere hiç borcunun bulunmadığı bildirildi.

Sur’da neler yapıldı?

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Mahalle yollarında 110 kilometre kaplama asfalt, 73 taziye evi, 64 okul, 67 caminin çevre düzenlemesi, 24 bin vatandaşımıza gıda ve giyim yardımı yapılarak, 3 gençlik merkezi açılmıştır. 18 çocuk oyun parkı kuruldu. 10 okul ve 6 Kuran kursunda tadilat ve yenileme çalışması yapılmıştır. 29 bin öğrenciye 3D sinema hizmeti sunulmuştur. 10 bin öğrenciye tiyatroda oyun izlenmesi sağlanmıştır. 3 bin 250 öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık seti kitapları dağıtılmıştır. Bütün okullara zeka oyun setleri ve spor malzemeleri dağıtılmıştır. 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmıştır. 10 bin öğrenciye giyim yardımı yapıldı. Melikahmet, Gazi ve İzzetpaşa Caddeleri'nde sokak sağlıklaştırma, aydınlatma, cephe yenilemesi yapıldı. Bu caddelerdeki 3 bin 600 dükkanın yenileme işlemi yapılmıştır. 53 taziye evine 4 bin metre uzunluğunda sedir yapılmıştır. 523 bin metrekare kilitli parke taşı döşenmesi tamamlanmıştır."

“Zaman hizmet üretme zamanıdır”

HDP'li belediyelerin 17 yılda yapamadıkları hizmetleri kayyum döneminde yaptıklarının belirtildiği açıklamada, "İyi yönetildiği zaman Sur Belediyesi halka hizmet üretecek, personel, gelir, donanım ve kabiliyete sahiptir ve bu kayyum döneminde görülmüştür. Zaman mazeret üretme zamanı değildir, hizmet üretme zamanıdır. İftira, yalan ve karalamalarla algı yönetmek yerine, belediyeyi halka hizmet verecek şekilde yönetmek daha hayırlıdır. Gerçekler bundan ibaret olup aksi yöndeki beyanlara itibar edilmemesi hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. (AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.