Sur kültür Yolu Festivali yarın başlıyor!

Sur kültür Yolu Festivali yarın başlıyor!
8-16 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali başlıyor.

TİGRİS HABER - Tüm fotoğraf severler 8 Ekim’de düzenlenecek Fotomaraton etkinliğine ücretsiz olarak katılabilecek. Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yer alan ve Foton Derneği tarafından düzenlenen etkinlik 8 Ekim’de İç Kale Açık Hava Sahnesi’nde start alacak. Festival süresince Diyarbakır Fotomaraton Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşileri gerçekleşecek. 16 Ekim’de düzenlenecek Diyarbakır Fotomaraton Ödül Töreni’nde kazananlar ödüllerine kavuşacak.

Gökyüzünün büyüsünü Sur Kültür Yolu’nda keşfedin

Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde yapılacak sunumlar ile 7’den 70’e tüm katılımcılar temel ve popüler astronomi konularında uzmanlardan bilgi edinebilecek. Teleskoplarla gündüz ve gece Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve diğer gezegenler, yıldızlar gözlemlenecek.

Dağ Kapı konserleri, Yavuz Bingöl ve Bedri Ayseli

Dağ Kapı Meydanı Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek konser serisi Yavuz Bingöl ve Bedri Ayseli konseri ile başlayacak.

Açık hava sinema gösterimleri

Keçi Burcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimlerinde festivalin ilk gün filmi “Adanış, Kutsal Kavga” olacak. Film, bir kutsal emaneti koruyan gizemli bir örgütün düşmanlarıyla mücadelesini anlatıyor.

Devran-ı Şerif Diyarbakır’da

Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından hazırlanan Devran-ı Şerif, Sur Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü olan 8 Ekim’de ve 15 Ekim tarihlerinde mistik müzikseverle olacak.

Çocuklar için oyun atölyeleri

Oyun atölyesi “Hayallerimizdeki Kahramanlarla Kavuşuyor, Kahramanlarla Birlikte Üretiyor, Öğreniyor ve Eğleniyoruz” 8-16 Ekim arasında Kurşunlu Camii meydanında olacak

Nihat Hatipoğlu ile söyleşi ve ilahi dinletisi

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Hz.Süleyman Camii önündeki açık hava sahnesinde sevenleri ile söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin ardından yapılacak ilahi dinletisinde Nihat Hatipoğlu’na Fırat Türkmen ve Muhammed Fescioğlu eşlik edecek.

Yılmaz Erdoğan “Münaşaka” ile Sur Kültür Yolu’nda

Yılmaz Erdoğan’ın tek kişilik oyunu Münaşaka, 8 Ekim’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da seyirciyle buluşacak. İzleyenleri kahkahaya boğacak gösteri için biletler https://biletinial.com/ adresinden satın alınabilecek.

“Herkes için Keloğlan”oyunu Cahit Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde

8-9 Ekim’de Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde oynanacak olan “Herkes için Keloğlan” 7’den 77’ye tam bir aile oyunu olma özelliği taşıyor. Türk sinema tarihinin en sevilen karakterleri arasında yer alan Keloğlan bu sefer tiyatro sahnesinde izleyicilerle buluşuyor.

Big Bando

Diyarbakır'da güzel sanatlar lisesinden mezun olduktan sonra farklı şehirlerde üniversite okuyan 7 arkadaşın Diyarbakır’a geri döndükten kurduğu 'Big Bando' müzik gurubu tüm festival boyunca Kurşunlu Meydan Parkı yeşil alanda olacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.