Sur mağdurlarının kira eziyeti sürüyor!

Sur mağdurlarının kira eziyeti sürüyor!
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle evlerinden olan Sur mağdurlarına yapılan kira yardımlarının 5 aydır yapılmadığı belirtildi

Sorunun çözümü için Sur mağdurları Vali Yardımcısı ile görüştü.

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde 4 yıl önce yaşanan hendek olayları ve çatışmalar nedeniyle binlerce kişi göç etmiş, çatışmaların sürdüğü 6 mahalledeki yüzlerce ev yıkılmıştı. Yaşanan olaylardan sonra Sur İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 3 bin Sur mağduruna her ay 1000 TL kira yardımı yapılıyordu. Kira yardımı alanların bir bölümü TOKİ’den, diğerleri evlerini satınca geriye yaklaşık 700 kişi kaldı. Kaymakamlığa bağlı  olan Sur Sosyal Yardımlaşma Vakfının, Sur mağdurlarına 5 aydır kira yardımı yapmadığı ortaya çıktı. Kira yardımı alamayan Sur mağdurları bir heyet oluşturup Valiliğe gitti.

sur-magdurlarinin-kira-eziyeti-suruyor.jpg

Sur mağdurları Valiliğe gitti

Valilik binası önünde toplanan Sur mağdurları polisle kısa süreli tartışma yaşadı. Yaşanan tartışmadan sonra Sur mağdurlarından oluşan bir heyet Vali Yardımcısı ile görüştü. Sorunlarını Vali yardımcısına ileten Sur sakinleri, mağdur olduklarını belirterek, sorunun çözümünü istedi.

Bir hafta içinde yatırılacak

Vali yardımcısı ile yapılan görüşmenin ardından gazetemize konuşan Sur mağdurlarından Mehmet Doüğan, “5 aydır kira yardımı alamadığımız için Valiliğe geldik. İlk etapta muhatap bulamadık. Ancak daha sonra bir vali yardımcısı ile görüştük. İlgili birimlerin müdürlerini çağırdı. Bir hafta içinde kira yardımlarının yatırılacağını söyledi. Buradaki ailelerin durumu ortada, kira yardımlarımız kesildiğinden bu yana sıkıntılarımız arttı. Umarım bu hafta sorun çözülür” dedi.

Sorun çözülsün

Konuyla ilgili konuşan başka bir Sur mağduru ise, “Yaklaşık 5 aydır kira yardımı alamıyoruz. Durum böyle olunca çok mağdur olduk. Madem kira yardımı yapmıyorlar bıraksınlar evimize gidelim. Milletin evinde perişan olduk. Başka bir gelirimiz yok. Nüfusumuz kalabalık. Yetkililerden ricamız bu sorunu bir an önce çözmeleri” şeklinde konuştu.

sur-magdurlarinin-kira-eziyeti-suruyor-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.