Sur’da yaşamını yitiren asker için tören

Sur’da yaşamını yitiren asker için tören
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren uzman çavuş İbrahim Tetik için uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde barikatların kaldırılması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında, PKK üyelerinin açtığı ateşle ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

 Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik için, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Elviranlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

 Tören, şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz”

Konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik’in naaşı defnedilmek üzere memleketine uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.