Suriçi'nin hafızasına odaklanan kitap ve harita yayında

Suriçi'nin hafızasına odaklanan kitap ve harita yayında
DKVD Yayınlarının ilk çalışması olan "Diyarbakır/Sur'da Değiş(tiril)en Mekânlar ve Hikâyeler: Bir Bellek Yolculuğu" kitabı ve "Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu Haritası yayınlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (DKVD)'nin 2 yıllık emeğiyle ortaya çıkan ve Suriçi'nin hafızasına odaklanan kitap ve harita çalışması yayınlandı. Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu projesi kapsamında hazırlanan ve DKVD Yayınlarının ilk çalışması olan "Diyarbakır/Sur'da Değiş(tiril)en Mekânlar ve Hikâyeler: Bir Bellek Yolculuğu" kitabı ve "Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu Haritası"na DKVD'nin web sitesinden ulaşılabilir.

DKVD Diyarbakır ile ilgili olarak "Diyarbakır, yaşamın binlerce yıldır kesintisiz sürdüğü, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, zengin ve çeşitli kültürel birikimiyle özel ve özgün bir kent. Kentin tarihi merkezi Suriçi, ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini ve akışlarını dinamik yaşamıyla harmanlayarak kendine özgü bir kültür yaratmıştır. Ancak bu kültür ve tüm izleri 2015 yılında yaşanan çatışmalar ve sonrasında uygulanan yıkım, zorunlu göç, insansızlaştırma ve kentsel dönüşüm nedeniyle büyük oranda tahrip edildi ve dönüştürüldü" diyor.

Kitap ve harita çalışmasına DKVD'nin web sitesi üzerinden çevirim içi olarak ulaşabilirsiniz. (Kaynak: bianet)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.