Suriye’den geldi, Türkçeyi, ardından Filografi sanatını öğrendi

Suriye’den geldi, Türkçeyi, ardından Filografi sanatını öğrendi
Suriye savaşından kaçarak Türkiye’ye gelen 3 çocuk annesi Filografi sanatıyla meslek sahibi oldu.

TİGRİS HABER - 9 yıl önce Türkiye gelen Suriye uyruklu Roken Abdülbaki Taher, Halk Eğitimde önce Türkçeyi öğrendi ve ardından aldığı el sanatı kurslarda meslek sahibi oldu. Taher, sosyal medya üzerinden aldığı siparişlerle gelir elde ediyor. Evin bir odasını atölyeye çeviren Taher; dini görseller ve doğa manzaraları işleyerek gelir elde etmeye başladı.

9 yıl önce mülteci olarak Türkiye'ye geldiğini söyleyen Roken Abdülbaki Taher, “Bir mülteci olarak yeni bir ülkeye geldikten sonra ilk düşündüğüm şey burada ne yapacağım, ne öğreneceğim ve kendim için neler yapabilirim oldu. Benim için önemli yerlerden olan Halk Eğitim Merkezine gittim. Bize meslekleri öğrettikleri için teşekkür ediyorum. Halk eğitim merkezinde bir çok sayıda elişi sanatı gördüm, iplerle yapılan, kağıtlarla yapılan, renklerle yapılan bu eserlerin arasında Filografi de vardır. Benim yaptığım da Filografi sanatıdır” dedi.

Öğretmenlerin bunu nesillerden nesillere öğrettiğini belirten Taher, “Çok güzel bir sanat, hayal gücünü geliştiren, sabır isteyen bir iş. Gergin bir insan olduğum için hep böyle zahmetli işlerle uğraşırım. Bu meslek bana gayreti öğütlüyor ve bu sanatta bana gerçekten sabırlı olmayı öğretti. Eğitimlerimi bitirdikten sonra eve geldim ve kullanmadığım boş bir odamın olduğunu gördüm. Odamı atölye gibi yaptım ve eserlerimi burada hazırlayıp sergilemeye başladım. Çok şükür ki işimden çok memnunum, çok güzel bir sanatı icra ediyorum” diye konuştu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.