Suruç'ta 'Xwezginî' oyununa büyük ilgi

Suruç'ta 'Xwezginî' oyununa büyük ilgi
Suruç Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Amara Kültür Merkezi'nde "Xwezginî" adlı tiyatro oyunu büyük bir ilgi ile izlendi.

URFA - Urfa'nın Suruç Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Amara Kültür Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Grubu'nun "Xwezginî" tiyatro oyunu sahnelendi. Bir hafta önce açılışı yapılan Amara Kültür Merkezi'nin tanıtım amacıyla yapılan etkinliğe Suruç Belediye Başkanvekili Hülya Demir, belediye meclis üyeleri, BDP Suruç İlçe Örgütü yöneticileri ve yüzlerce kişi katıldı. İlk olarak bir konuşma yapan Amara Kültür Merkezi çalışanlarından Mehmet Karakaş, bir hafta önce Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "Umut ediyorum ki bundan sonra vereceğimiz eğitim ve kurslarla kendi tiyatrocu ve sanatçılarımızı çıkaracağız. Biz de halkımıza açılacak olan tiyatro, folklor, bağlama, gitar, erbane, dil kurslarına kayıt olmalarını bekliyoruz" çağrısında bulundu. 

Yapılan konuşmanın ardından, Şalîko Bêkes'in yazıp yönettiği Xwezgînî adlı Kürtçe komedi oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (DBŞT) tarafından izleyiciyle buluştu. DBŞT oyuncuları Özcan Ateş, Rêzan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz'ün rol aldığı oyun, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan izleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

xwezgînî-2.jpg

xwezgînî-3.jpg

xwezgînî.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.