Sur’un çocukları bir günlüğüne de olsa doyasıya eğlendiler

Sur’un çocukları bir günlüğüne de olsa doyasıya eğlendiler
UNİCEF ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işbirliği ile Sur’dan göç etmek zorunda kalan ailelerin çocuklarına, Diyarbakır Kent Ormanında düzenlenen etkinlikle sosyal destek sağlandı.

Ali Abbas YILMAZ / ÖZEL

Çocuk Hakları Komitesinden, Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Pelşin Kavak’ın organize ettiği etkinliğe katılan çocuklar, aldıkları hediyeler ve oynadıkları oyunlarla, bir günlüğüne de olsa yaşadıkları travmaların etkilerini üzerlerinden atmaya çalıştılar.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile Sur’dan göç etmek zorunda kalan ailelerin çocuklarına sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

 

Diyarbakır Kent Ormanında geçtiğimiz Pazar günü yapılan etkinliği Çocuk Hakları Komitesinden, Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Pelşin Kavak organize etti. Etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan ve çocuklarla birlikte oyunlar oynayan Kavak, çocukların anneleriyle de yakından ilgilendi. Sur’dan ve yuvadan gelen çocuklarla Kent Ormanı park alanında gün boyu neşeli saatler geçiren Kavak, çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Çocukların uçurtmalarını birleştirmelerine yardımcı olan ve çocuklarla birebir ilgilenen Kavak, Sur’dan ve yuvadan gelen çocukların güleryüzlü öğretmeni olarak çocukların tüm oyunlarına eşlik etti.

 

Sur’dan göç etmek zorunda kalan ve şuan otellerde kalan ailelerin çocuklarıyla, çocuk yuvasından gelen çocukların katıldığı etkinliğe Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü de 15 kişilik ekibiyle destek verdi. Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübünden Palyaçoların da bulunduğu ekip çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak, çocukların neşeli zaman geçirmesine büyük katkı sağladılar.

 

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu’nun da aralarında bulunduğu ekipten aktivistlerin sosyal sorumluluk kapsamında destekte bulundukları etkinlikte çocukların iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve yaşanan çatışmalı süreçten dolayı uğradı çocuklar üzerinde oluşan travmatik etkilerin azaltılması için çeşitli oyunlar oynandı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Sur’dan göç etmek zorunda kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Dağıtılan hediyeleri alan çocukların sevinci görülmeye değerdi. O an yaşadıkları sevinci yanlarında bulunan anneleriyle paylaşan çocuklar hediye olarak dağıtılan uçurtmaları uçurarak, yaşadıkları travmatik ortamın izlerini silmeye çalıştılar.

 

Diyarbakır Kent Ormanı park alanında bir günlüğüne de olsa şehrin tüm olumsuzluklarından uzak neşeli saatler geçiren çocukların sevinçleri, kimi zaman ağaç dallarına takılan uçurtmalarının küçücük aksilikleriyle aralanırken buna rağmen çocuklar doyasıya eğlendikleri bir gün yaşadılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.