Sur’un içinde çatışma, dışında bahar

Sur’un içinde çatışma, dışında bahar
Sur’daki Sokağa çıkma yasağı üç ayı geride bırakırken Sur içinden patlama ve silah sesleri gelmeye devam ediyor.

 Sur ‘un içinde patlama, silah ve bomba sesleri eksik olmazken Sur’un hemen dışında,  beden diplerinde insanlar baharın ilk gününe merhaba diyorlar.

 

Sur dibindeki banklarda oturarak baharın ilk gününün havasını ciğerlerine çeken yaşlı vatandaşlar her patlama sesinde iç geçirerek yanı başlarındaki çatışmaların bir an önce son bulması için dualar ediyorlar.  Diyarbakır’daki birçok vatandaş gibi, Beden diplerinde oturan yaşlı vatandaşların da dillerindeki tek dua: “Allah bu ateşe bir su döksün.”

 

Beden dibinde park’taki salıncakta sallanan çocuklar ise salıncak keyfi Sur içinden gelen büyük patlama sesleriyle bölünürken her şeye rağmen çocuklar yine de oyun alanlarını terk etmiyorlar. Baharın ilk gününde, patlayan bombaların, silahların etkilerinden habersiz Beden’in gölgesinde oyunlarını sürdüren çocukların ebeveynleri de çocukların iç dünyalarında ne olup bittiğinden habersiz şekilde çocuklara göz kulak olmanın telaşıyla bekleyişlerini sürdürüyorlar.

 

Sur’un içinde çatışmalar devam ederken, dışında ise bahar havası hakim. Sur’dan büyük patlama sesleri gelmeye devam ederken çatışmaların daha ne kadar da süreceği belirsizliğini koruyor.

 

Ali Abbas YILMAZ / Özel Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.