Sur’un ihyası karakışa takıldı

Sur’un ihyası karakışa takıldı
Sur’un ihyası karakışa takıldı

Bir ay önce Sur’un ihyası için başlatılan üç projeden biri olan “TOKİ Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesi” çalışmaları karakışa takıldı. İş makinelerinin yattığı inşaat alanında, güvenlik personelleri ve birkaç teknik personel dışında bir faaliyete rastlanmadı.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Diyarbakır’da da etkili oldu. Diyarbakır’da birkaç gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı birçok alanda hayatı olumsuz etkilerken, inşaat çalışmalarını da durma noktasına getirdi.

Bir ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Diyarbakır’a gelerek Sur’un ihyası için yapılan projelerin startını vermişti. Sur’un ihyası için çalışmaları başlatılan projeler kapsamında üç projenin temel atma töreni yapılmıştı. Yoğun programı nedeniyle Sur’daki temel atma törenine katılamayan Başbakan Binali Yıldırım da törene video konferans yöntemiyle bağlanarak, vatandaşlara hitaben bir konuşma yapmıştı.

Bakan Özhaseki tarafından bir ay önce temeli atılan “TOKİ Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesi ” çalışmaları karakıştan dolayı durma noktasına geldi.  Sur İçkale’deki Hz. Süleyman Camii yanındaki 115 dönümlük alanda TOKİ tarafından yapımına başlanan Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesinin çalışmaları karakışa takıldı. İş makinelerinin yattığı ve herhangi bir çalışmanın inşaat alanında ise güvenlik görevlilerinin ve birkaç teknik personelin dışında kimsenin olmadığı gözlenirken, inşaat çalışmaları anlamında herhangi bir hareketliliğe ise rastlanmadı.

TOKİ tarafından Sur’un ihyası kapsamında yapımına başlanılan “Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesi” çalışmaları karakışa takılırken, muhtemelen havaların ısınmasıyla çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.

Ali Abbas YILMAZ /Özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.