Süs bitkileri Siverek’ten fatura Kocaeli’den!

Süs bitkileri Siverek’ten fatura Kocaeli’den!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Siverek’ten süs bitkisi aldı, faturayı ise Kocaeli’den kestirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, baharın gelişi ile birlikte kavşak ve orta refüjlerde bakım, onarım ve peyzaj düzenlemesi başlattı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bir süre önce Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nden 200 bin TL’ye mal olan süs bitkileri aldı. Alınan süs bitkileri kentin farklı noktalarındaki kavşak ve refüjlere dikildi. Ancak Büyükşehir Belediyesinin, Siverek’ten aldığı süs bitkilerin faturasını Kocaeli’de bulunan Kocaeli Süs Bitkileri Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi adına kestirdiği ortaya çıktı.

Mağdur olmamaları için yaptık

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ahmet Özkaraaslan, “Bir süre önce Siverek İlçesi’nden Lale soğanı aldık. Fatura için 3 ay köylüleri bekledik. Yeni kurulan bir Birlik oldukları için eksiklikleri vardı. Uzun süre EKAP kaydını giremediler. Bizde mağdur olmamaları için Kocaeli’nde süs bitkisi işi yapan bir firmaya faturayı kestirdik. Köylülerin mağduriyetini gidermek için böyle bir yola başvurduk. Süs bitkilerini başka bir ilden alabilirdik ama bizim amacımız koruma altındaki Karacadağ Lalesini yetiştirin köylülere destek vermek. Kocaeli’nden faturayı kestirmemiz tesadüf değil, ben Kocaeliliyim. Siz bir mobilya aldığınız zaman tanıdığınızdan almaz mısınız? Fiyat araştırması yaptık en uygunu bu olduğu için faturayı buradan kestirdik” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu Kocaeli’nden getirmişti

Bu arada Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu göreve geldikten sonra 8 yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Park Bahçeler Müdürlüğü yapan ancak daha sonra görevden alınan Ahmet Özkaraaslan’ı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı görevine getirmişti. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum