T-KDP Türkiye’de aktif siyaset yürütecek

T-KDP Türkiye’de aktif siyaset yürütecek
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T- KDP) Türkiye’de aktif siyasete katılma kararını açıkladı.

Ali Abbas YILMAZ

Diyarbakır’da yaptığı bir basın açıklaması ile Türkiye’de aktif siyaset yürüteceğini duyuran T-KDP sözcüsü Rohat Amedi, Türkiye’de tıkanan çözüm sürecinin yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi. Şiddete karşı oldukların ve demokratik barışçıl siyaseti esas aldıklarını belirten Amedi, “Her ne kadar Türkiye'de, cumhuriyet tarihi boyunca Kürt sorunu yok sayılmışsa da, bu sorunun çözüm ehemmiyeti her seferinde kendisini daha da göstermiş ve çözümü bizlere dayatmıştır. Son dönemlerde gündeme yerleşen çözümsüzlüğün yürütülen yanlış politikalardan kaynaklandığını müşahede etmekteyiz” açıklamasında bulundu. 

Irak Kürdistan Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani’ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) Türkiye’de aktif siyaset yapacağını duyurdu.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T- KDP) dün Diyarbakır Mitannia Otel’de yaptığı bir basın açıklaması ile Türkiye’de aktif siyasete katılacağını duyurdu. T- KDP Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ve birçok partilinin katıldığı basın açıklamasını parti sözcüsü Rohat Amedi okudu.

T-KDP Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş’ın yaptığı Kürtçe konuşmanın ardından parti sözcüsü Rohat Amedi’nin Kürtçe ve Türkçe olarak okuduğu açıklamada Ortadoğu ve Türkiye'de tıkanan sorunların çözümünde anahtar rolü üstlenebileceklerine inandıkları belirtildi.

Ortadoğudaki siyasi gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, çözülmesi gereken en önemli sorunun tartışmasız, Kürt sorunu olduğunun altının çizildiği T-KDP açıklamasının satırbaşları şöyle:

Çözümsüzlük yürütülen yanlış politikalardan kaynaklanıyor

Her ne kadar Türkiye'de, cumhuriyet tarihi boyunca Kürt sorunu yok sayılmışsa da, bu sorunun çözüm ehemmiyeti her seferinde kendisini daha da göstermiş ve çözümü bizlere dayatmıştır. Son dönemlerde gündeme yerleşen çözümsüzlüğün yürütülen yanlış politikalardan kaynaklandığını müşahede etmekteyiz.

“Evrensel demokratik değerler temelinde mücadeleyi esas almıştır”

1965 yılında kurulan partimiz -Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi- o zamanlarda bile her türlü şiddete mesafeli durmuşken, siyaset yapma hakkına sahip olamamıştır, buna rağmen halen çözüm bekleyen Kürt sorununun çözümü için partimiz, uluslararası kriterleri ve evrensel demokratik değerler temelinde mücadeleyi esas almıştır.

“Sorunumuzu siyasi temelde ve barışçıl yöntemlerle çözmeyi hedef alıyoruz”

 Partimiz 50 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen iç ve dış siyasi konjöktürün dayatması üzerine, bununla beraber sistemin baskıları sonucu siyaset üretme ve uygulamasında başarılı olamamıştır, içinde bulunduğumuz son dönemlerde partimizin önemli bir rol üstlenebileceği kanaatine vardığımız için, demokratik alternatifin öncülüğünü yapabileceği inancıyla dağınık olana partimizin tabanını çoğunluğuyla bir araya getirip, mücadelemize devam etmeyi kararlaştırdık. Eskiden olduğu gibi sorunumuzu siyasi temelde ve barışçıl yöntemlerle çözmeyi hedef alıyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.