‘T’ plaka sahipleri çözüm bekliyor

‘T’ plaka sahipleri çözüm bekliyor
Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği DİTHAKDER Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde T plaklarıyla ilgili açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Yapılan açıklamada, 13 yıldır mağduriyet yaşandığına vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi; “Adımıza kayıtlı tescil belgelerimizin olmasına ve 2010 yılındaki UKOME kararında belirtildiği gibi ‘İhtiyaç halinde plakalarınız sırasıyla verilecektir’ hükmüne rağmen belediye yetkilileri plakalarımızı vermemekte, aktifleşme kararı almamakta ısrar etmektedir.

İçişleri Bakanımızın Diyarbakır’a ziyareti sırasında Diyarbakır Valimizin de hazır olduğu bir programda ticari taksi konusu, dernek yöneticilerimiz tarafından dile getirilmiş buna mukabil İçişleri Bakanımızın ‘çözün’ şeklinde talimatı olmasına rağmen şimdiye kadar bir arpa boyu yol alınma sorumluluğu yerine getirilmemiştir. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şimdiye kadar hak sahibi olduğumuzu inkar eden, talebimize kulak tıkayan belediye yetkilileri, bu sefer bizimle dalga geçer gibi T plaka hak sahipleri arasında yüksek muhammen bedelle ve kiralama usulüyle ihale yapılmasına karar vermişlerdir. Adımıza kayıtlı tapu gibi belgelerimiz. Daha önce yazılı ve sözlü olarak bize beyan edilen sözler olmasına rağmen belediye ihalede ısrar etmektedir.”

DİTHAKDER Başkanı Ahmet Arslan, kentteki taksilerin yetersiz olduğunu ve 500 kadar daha T plakaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Arslan, mağdur edilen T plaka sahiplerinin haklarının kazanılması noktasında hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum