'Tabut' provokatörleri iş başında!

'Tabut' provokatörleri iş başında!
Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda hafta sonu açılışı yapılan sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ sergisi bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, simgesel renkli tabutları surlardan aşağı attı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumu ile tarihi Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açıldı. Sosyal medyada bazı kişilerin sergiyi eleştirmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ederken, dün akşam saatlerinde bir grup Keçi Burcu’nda yer alan renkli tabutlardan bazılarını aşağı attı.

HDP Eş Başkanı Sancar da katılmıştı

Serginin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li Sırrı Sakık, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, iş insanı Ayşe Boyner, Kazakistan Halk Meclisi üyesi Narin Nadirova, İsveç'in İstanbul Konsolosu Peter Ericson gibi siyaset, iş, sanat ve medya dünyasının tanınan isimleri katılmıştı. Sergi, 31 Aralık 2021 tarihine kadar sürecek. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.