Taciz mağduru öğrencilere “yurt” tehdidi

Taciz mağduru öğrencilere “yurt” tehdidi
Dicle Üniversitesi ile Ziya Gökalp ve Selahaddin Eyyubi öğrenci yurtlarının arasında kalan yolda sık sık yaşanan taciz vakalarına tepki gösteren öğrenciler, yurt yetkilileri tarafından “yurttan atarız” tehdidine maruz kaldıklarını ileri sürdü.

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Ziya Gökalp ve Selahaddin Eyyubi yurtlarında yaşayan öğrenciler, üniversite ile yurt arasında kalan yolun, karanlık ve güvenliksiz olması nedeniyle sık sık kapkaç, gasp ve taciz olaylarına maruz kalıyor. En son geçtiğimiz üniversiteden yurda giden iki kız öğrenci, söz konusu yerde kimliği belirsiz kişiler tarafından gasp edilerek, tacize uğradı. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, protesto yürüyüşü yaptı. Ancak yaşanan olaylara tepkilerini gösteren öğrencilerin, yurtların idareleri tarafından da tehdit edildiği ileri sürüldü.

“Can güvenliğimiz tehlikede”

Üniversite ile yurt arasında kalan yolda defalarca sözlü tacize uğradığını belirten öğrencilerden Jiyan Alp, güvenliklerinin olmadığını, bu nedenle gündüz gözüyle bile tacizlere maruz kaldıklarını söyledi. Yaşananlar nedeniyle yaptıkları en ufak bir tepki yürüyüşüne bile yüzlerce polisin geldiğini ancak yaşanan olaylara ilişkin hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını vurgulayan Alp, “Sabahları bile o yurttan çıktığımızda bir sürü taciz olayı ile karşılaşıyoruz. Can güvenliğimiz resmen tehlikede" dedi.

Yaşanan taciz vakalarının en son 23 Şubat günü tekrarlandığını dile getiren Alp, bu konuda rektörlük ve yurt yetkililerinin sessizliğini sürdürmeye devam ettiğinin altını çizdi.

“Rektörlük duyarsız kalıyor”

Yaşanan taciz olayının güvenlik kulübesi önünde olmasına dikkat çeken üniversite öğrencisi Sibel Alpay ise, yaşananlar yurt güvenliğinin önünde olmasına rağmen güvenliğin müdahalede bulunmamasının yaşanan tacizlerin sıradan olaylar olmadığını gösterdiğini belirtti. Rektörlüğün olaylara duyarsız kaldığına işaret eden Alpay, "Yaşanan taciz olaylarında rektörlük çok duyarsız kalmaktadır. Rektör kadın olmasına rağmen kadın özgürlüğü için hiç bir şey yapmıyor" diye konuştu.

Yaşanan taciz olaylarına karşı tepki gösterdikleri için yurt yetkilileri tarafından "yurttan atarız" tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını da ileri süren Alpay, şunları kaydetti:

"Yaşananlara tepki gösterdiğim içim yurt yetkilileri bahçede ismimi vererek, 'seni yurttan atacağız, sen provokasyoncusun, hep öndesin, senin artık gidecek bir yerin olmayacak, bu yurdu sen provoke ediyorsun, yurtta çok sorun çıkarıyorsun' diyerek beni tehdit etti" diye belirtti. Tehditlere rağmen sinmeyeceklerini belirten Alpay, "Artık yeter, tacize uğrayan biziz, tehdit edilen biziz. Bizleri kesinlikle susturamazlar, çünkü kadınların başına gelen bir olay bütün kadın arkadaşların duyarlılık gösterdiği bir olaydır. Taciz, gasp ve tecavüz bunlar sadece bizi yurtlarda yalnızlaştırma politikasıdır.”

taciz-magduru-ogrencilere-yurt-tehdidi----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.