Tadına doyulmaz bir yarışma

Tadına doyulmaz bir yarışma
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yöresel yemek yarışması düzenlendi. Dicle Öğretmen Evi'nde yapılan yemek yarışmasına Dicle Kaymakamı Remzi Kattaş’ın, eşi Fatma Kattaş, Dicle Hakimi Cihat Köse, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Müftüsü Ömerül F

 Diyarbakır-Düzenlenen yemek yarışmasında açılış konuşması yapan Kaymakam Kattaş’ın eşi  ile birlikte içlenenin ileri gelenlerinin eşleri de katıldı.

Dicle Üniversitesinden Diyetisyen Pınar Demir’de sağlıklı beslenme ve yemeklerin yenilmesinde dikkat edilecek hususlarda bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmaların ardından jürinin değerlendirmesi sonucu, yarışmanın birincisi 'Silki tatlısı' ile 27 Mayıs Mahalllesi'nden Gülten Aktay oldu. Aktay'a 250 TL hediye çeki, plaket, nevresim takımı ile Eğil ve Şanlıurfa gezisine katılma hediyeleri verildi. Yarışmanın ikincisi 'Asir tatlısı' ile 27 Mayıs Mahalllesi'nden Ayten Arukan oldu. Ayten Arukan'a 150TL hediye çeki, plaket, çaydanlık ile Eğil ve Şanlıurfa gezisine katılma hediyeleri verildi. Yarışmanın üçüncüsü ise 'Katkat böreği' ile Batur köyü Doğan mezrasından Hacer Ecer oldu. Hacer Ecer'e 100 TL hediye çeki, plaket, borcam seti ile Eğil ve Şanlıurfa gezisine katılma hediyeleri verildi. Ayrıca, yarışmaya katılan diğer 12 katılımcıya da Eğil gezisine katılma hakkı tanındı.
Hediyelerin verilmesinden sonra İlçe Kaymakamı Remzi Kattaş bir konuşma yaptı. Kattaş, böyle güzel bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, 6 aydır Dicle ilçesinde görev yapmakta olduğunu, ilçe merkezinde ve köylerinde yaptığı gezilerde yörenin kendine has güzelliklerini müşahede ettiğini söyledi. 

tadina-doyum-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.