Tahliyesi dört kez ertelenen hasta tutuklu, TBMM gündeminde

Tahliyesi dört kez ertelenen hasta tutuklu, TBMM gündeminde
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tahliyesi dört kez ertelenen hasta tutuklu Abdulaziz Kolanç'ı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sordu.

TİGRİS HABER - 1993'ten beri tutuklu olan Abdulaziz Kolanç'ın tahliyesi dört kez ertelendi. Sağlık durumundan endişelenen Kolanç'ın yeğeni İslam Atça, "Herkesin bu hukuksuzluğa karşı ses çıkartması gerekiyor" dedi. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması için Meclise soru önergesi verdi. Gergerlioğlu şu soruları sordu:

- Abdulaziz Kolanç, 2023 yılı Eylül ayında infazını tamamlamış olmasına rağmen, disiplin cezaları gerekçe gösterilerek tahliyesinin dört kez ertelendiği iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğruysa, bu ertelemelerin hukuki dayanağı nedir?

- Kolanç'ın cezaevi disiplin cezaları nedeniyle tahliyesinin dört kez ertelendiği belirtilmiştir. Bu disiplin cezalarının gerekçeleri nelerdir? Bu cezaların ne tür eylemler sonucu verildiği ve bu eylemlerin hangi yönetmelik veya yasaya göre suç teşkil ettiği hakkında bilgi verebilir misiniz?

- Abdulaziz Kolanç'ın cezaevinde mide kanaması, tansiyon ve şeker gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtilmektedir. Kolanç'ın sağlık durumu hakkında Adalet Bakanlığı'nın bilgi ve raporları var mıdır? Eğer varsa, bu raporlar kamuoyu ile paylaşılabilir mi? Bu raporlara rağmen cezaevinde tutan personel hakkında soruşturma açılmış mıdır?

- Kolanç'ın sağlık sorunları nedeniyle tedavi edilmesi ve gerekli sağlık hizmetlerinden yararlanması için ne tür önlemler alınmaktadır? Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin sağlık haklarının korunması ve iyileştirilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

- Abdulaziz Kolanç'ın tahliyesinin sürekli ertelenmesi, ailesi ve yakınları tarafından büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir. Adalet Bakanlığı, bu tür durumların önüne geçmek ve benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için ne tür önlemler almayı planlamaktadır?

- Kolanç’ın tahliyesinin ertelenmesinin siyasi bir gerekçe ile yapıldığı iddiaları doğru mudur?

- Cezaevlerinde tutulan kişilere yönelik olarak verilen disiplin cezalarının hukuka uygunluğu nasıl denetlenmektedir? Bu denetim mekanizmaları kimler tarafından ve ne sıklıkla yapılmaktadır?

- Kolanç'ın ailesi, onun cezasını tamamlamasına rağmen serbest bırakılmamasının hukuksuz olduğunu belirtmektedir. Bu tür durumlarda hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması adına Adalet Bakanlığı hangi adımları atmaktadır?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.